Hvordan til at Forlade Facebook og Instagram

0
35

På et af røde øjne fly i sidste uge, var jeg forsøger at sove, da damen i sædet ved siden af mig, var at rulle gennem hendes tidslinje. Facebook, Instagram—det er ikke ligegyldigt, hvilken app. At have en glødende skærmen lige inden for læsning afstand er uimodståelig! Så tilgiv mig, men jeg læste over skulderen og bedømmes på, hvad hun var udstationering.

Fra grammatik til at stave til klarhed, var jeg overrasket over at opdage, at hendes indlæg var praktisk talt unintelligble. Selvfølgelig er jeg næppe ene om at prale. Sidste nat at jeg vågnede op fra et mareridt, skriger i rædsel på den erkendelse, at min tidslinje var, at intetsigende, alt for. Jeg vidste bare ikke mærke til det fordi jeg var alt for travlt med at være afhængig. Og så er du på.

Quit for at gemme din hjerne! Ja, DU!

AFSLUT DENNE TÅBELIGHED!!!

Sociale medier er ved at vende din hjerne til mos. Lige mærke til, at du ikke kan læse noget længere end 300 ord mere? Og på en eller anden måde alle dine kreativ skrivning går i korte, ligegyldig sociale medier stillinger i stedet for virkelig at sige noget? Og ved den måde, hvis du ikke mærke en generel nedbrydning i dine tanker, når du bruger sociale medier, er det muligt, du ikke kan selv bedømme virkelig. En af de første ting til at gå, er din evne til at mærke hvordan overfladen din tankegang er blevet. Og intet af dette er tilfældigt.

Jeg var ikke klar over hvor idiotisk min egen tidslinje var. Billeder og navne, der fik mig til at føle godt, så når jeg læser intetsigende indhold, det føltes godt.

Det er bevidst. Facebook-grundlæggeren Sean Hayes har selv indrømmet, at det er bevidst. Når man udvikler Facebook, at de har læst den nyeste hjerneforskning forskning. De har regnet ud, hvordan man laver Facebook udtrykkeligt vanedannende. BJ Fogg fra Stanford ‘ s “Captology” lab og Nir Eyal i sin bog Hooked derefter undervises i disse principper, at alle i Silicon Valley, så de kan narkoman (det er dig og mig) og få os til at klikke på annoncer og tankeløst købe ting.

Afhængighed stød din hjerne med glæde juice hjernen. Du kan se dine venners billeder, sammen med deres navne, med uregelmæssige mellemrum. Nogle gange er de dele overskrifter af artikler, der får du alle dampede op. (Overskrifter, ikke den artikel. Artiklerne er ofte en skuffelse.) De billeder, navne, og de overskrifter, der alle giver dig en hjerne bølge.

Da det er med uregelmæssige mellemrum, der aktiverer “intermitterende forstærkning”, og du får psykologisk hooked. Det er derfor, folk spille slot maskiner til timer i Las Vegas. Meningsløst, lyse, skinnende stimulation plus periodiske udbetalinger er lig med tid tabt fra dit liv. For evigt.

Mens din hjerne travlt med at være afhængig og kognitivt svækket, er det tydeligt, at de russiske bots er så at manipulere med dig. Hvis du er konservativ, de lever du skræmme historier om liberale og indvandrere. Hvis du er liberal, de lever du skræmme historier om skydevåben og religion, og de forsøger at så splittelser mellem liberale kandidater.

Nøglen til manipulation, uanset om det er via annonce virksomheder eller fjende psyops, er at omgå dit højere hjernens funktioner og aktivere ældre hjernens strukturer. Det er derfor, jeg var ikke klar over hvor idiotisk min egen tidslinje var. Billeder og navne, der fik mig til at føle godt, så når jeg læser intetsigende indhold, det føltes godt. Den clickbait overskrifter fik mig til at føle, selvretfærdige, eller er nysgerrig, eller vred, så ved den tid, jeg læste den intetsigende, dårligt skrevet historie (hvis jeg selv generet), jeg allerede følte, at det var værd at læse.

Afslut med moralske årsager

Der er også moralske grunde til at holde op. Selv mens jeg skriver dette, er en anden nyhed (den femte eller sjette i så mange uger), er kommet ud, der viser, at Facebook kompromiser privatlivets fred ved lydløst give foretrukne partnere adgang til data, som det hævdede, at det var ikke at give ud af. Det hemmeligt gav adgang til alle dine private beskeder, alle af dem, samt evnen til at læse og slette dem, til Netflix, Amazon, og et par andre partnere.