De Tre Kategorier af Fitness

0
31

Når vi går til butikken, siger vi ofte, at vi “kom i vores øvelse.” Når vi går til gymnastik, vi går der for at udøve. Når vi er under uddannelse til et maraton, at vi igen laver en eller anden form for motion. Mens alle disse udsagn er sandt, til en vis grad, jeg mener, at denne tankegang får os i problemer. Så jeg foreslår, at vi ser på trænings-og på en anden måde.

Til dette formål, lad mig introducere dig til tre (ikke så) nye kategorier: Bevægelse, Motion og Træning. I nævnte rækkefølge.

Jeg ved, der er noget nyt eller revolutionerende her endnu, men hænge på. Lad os se på hver enkelt separat.

Bevægelse

Det er ingen hemmelighed, at vores liv er blevet mere stillesiddende, og vores sundhed, som en befolkning har naturligvis været udsat for det. Selv verdenssundhedsorganisationen, who, har været ringetone, der alarmklokke, i hvert fald siden 2002. Godt, bevægelse er modgift til sedentarism.

Gå til butikken, cykling til arbejde, lege med børn eller kæledyr, havearbejde, bære vasketøjet op ad trappen, løfte tunge husstand objekter i høje skabe, komme op fra sofaen for at skifte kanal på TV—bevægelse er udgangspunktet for et godt helbred.

Et godt helbred er opnået først og fremmest gennem bevægelse, der sker hele dagen, hver dag.

Langt de fleste af os har brug for mere bevægelse i vores liv. Konstant og konsekvent bevægelse er virkelig fundamentet for sundhed og fitness. Og dette er ikke-omsætningspapirer. Vi har allerede set, på første hånd, hvad der sker, når vi forsøger at forhandle vores vej ud af dette. Hvordan er det 7-minutters træning, der arbejder for dig, når du tilbringe resten af dagen med at sidde på din røv? Ikke fantastisk, ikke?

Den store ting om at leve et aktivt liv, er, at hvis der ved udløbet af din aktiv dag, du er tilfreds med dit fitness-niveau, har du gjort det. Hold det op! Det er muligt at være sund, stærk, sund og fra blot at flytte.

Men mange af os ved, at der er huller i vores daglige bevægelsesmønstre, der skal udfyldes. Det er her, at udøve kommer i.

Øvelse

Første, lad os se det i øjnene, at mennesker ikke har benyttet gennem hele vores historie på denne planet. Dette er en ny udvikling. Meget gerne en multivitamin er et ernæringsmæssigt supplement til en ellers sund kost, motion er en fysisk supplement til en bevægelse, fyldt livsstil. I samme vene, vi ved, at kosttilskud ikke bør være den måde forsøger vi at opnå en sund kost, så øvelsen bør ikke være den eneste måde, vi forsøger at holde sig i form.

Hvis vi har et skrivebord job, og blot bruge vores fingre, håndled og underarme, for at tjene vores stue (som jeg er lige nu—ha!), så ved vi, at vi er nødt til at få nogle E-vitamin (motion) i vores dag. Det er her, at ramme sporet til en løbetur, smide nogle vægte rundt i gymnastiksalen, eller stopper ved yoga studio på vej hjem fra arbejde kan komme i handy.

Men ved dette—det er ikke nok i sig selv. Det hjælper, det er en god idé, og jeg vil opfordre alle, men lad dig ikke narre. Du er nødt til at øge din daglige bevægelse i rækkefølge til virkelig at være sund og fit på en bæredygtig måde.

Du er nødt til at øge din daglige bevægelse i rækkefølge til virkelig at være sund og fit på en bæredygtig måde.

Nu, hvad sker der, hvis du har fået et bestemt mål eller en begivenhed i dit sind, er som at køre en fem-minutters mile, bygger nogle misundelige biceps, at løbe en maraton, spiller en ny sport? Det er der, hvor uddannelse kommer i.

Uddannelse

Uddannelse er den arbejdsindsats, der er nødvendig for at opnå et bestemt mål eller til at forcere din egen personlige Everest.

Grunden til, at uddannelse er nummer tre på listen over trænings-og kategorier er, at uddannelse har intet at gøre med wellness og sundhed. I virkeligheden, kan det resultere i, at lige det modsatte på lang sigt. Mange Olympiske atleter ved, at de handler en vis mængde af den fremtidige sundhed og wellness for deres øjeblik af storhed.

Uddannelse, på sit hjerte, er at udøve motion’ skyld. Der er ikke noget galt med det! Vi har alle mål, og vi bør tilskyndes til at nå dem, men ikke at forveksle dette med din baseline sundhed og fitness. Når din læge fortæller dig, at du har brug for at “få noget motion,” du må ikke begynde her. At løbe et maraton er ikke en holdbar og sund måde at opnå resultatet, at din læge taler om.

At løbe et maraton er ikke en holdbar og sund måde at opnå resultatet, at din læge taler om.

Professionelle sportsfolk har gange i løbet af det år, hvor de træner hårdt, men de har også en off-season, når de falder tilbage på bevægelse og motion. Selv ordet “uddannelse” indebærer, at der er et “program” er involveret. Eller måske endda en “træner”, der er konsulteret for at nå dette mål.

Uddannelse er sandsynligt ikke noget du kan se dig selv gøre konstant for resten af dit liv. Men forhåbentlig, du kan se dig selv, slå din egen græsplæne, skovle din fortovet, gå til købmanden, eller bøjer sig ned for at samle noget op fra gulvet nemt og effektivt for resten af dit liv. Jeg ved, jeg gør.

Hvis du er en podcast elsker, abonnere for at Get-Fit Fyr podcast på Apple Podcasts, Stitcher, SoundCloud, Spotify, Google Play eller via RSS.

For mere info, tips, og for at deltage i samtalen, hovedet over til Facebook.com/GetFitGuy, twitter.com/getfitguy eller BrockArmstrong.com.