Hvordan Udtales ‘Coyote’

0
34

For et par år siden, var jeg lytter til de forskellige podcast lavet af to af mine venner—Julia Ritchey og Amy Westervelt. Det er en stor udstilling om livet i Vesten, og netop denne episode var, om kontroverserne i forbindelse med coyote jagt, men omkring halvvejs gennem podcast, jeg har bemærket, at folk var udtaler “coyote” to forskellige måder: de tre stavelse “coyote” og de to stavelser “coyote.” Her er to klip:

Julia Ritchie (podcast-vært): Efter deres første underskriftsindsamling for at få en coyote forbud mislykkedes, prøvede de igen i November sidste år, og omkring 40 mennesker, der talte. Jeg optalt det op. (3:51-3:57)

Fred Knowlton a pensioneret professor, der studerede prærieulve for 40 år): Personligt tror jeg ikke nogen af coyote jagt ekspeditioner af den brede offentlighed, er effektive til at reducere coyote numre. (6:42-6:52)

Jeg gjorde nogle forskning, og kunne ikke finde noget endelige, og så stiller jeg spørgsmålet ud til Grammatik Pige Facebook side, og fik mere end 1.800 svar, hvilket er hvorfor det er næsten tre år senere, at jeg har været igennem alle de kommentarer, lavet et kort, og er nu at fortælle dig om det. Wow. Tak for alle! Jeg har ikke ord spørgsmålet på en måde, der gør dette til en videnskabelig undersøgelse, men 1,800 svar bestemt rivaler ting, jeg har set, der er offentliggjort i tidsskrifter.

Siden da har jeg også gjort mere forskning, så her er hvad jeg fandt.

Mange Måder at Udtale ‘Coyote’

Der er faktisk flere end to forskellige måder at udtale det. Du har “kai-havre-ee”, og “kai-havre,” som du hørte i det klip, men så nogle folk udtaler det med en lille smule af en anden slutning—”kai-havre-eh”—og folk til ære for den spanske oprindelse, eller som bor tæt på den Mexicanske grænse i Usa kan udtale det den spanske måde: “koket-yoh-tay.” Og Cambridge Dictionary siger den Britiske udtale er “koket-oh-t-shirt.” Så vi kan roligt sige, at der er mindst fem—fem—forskellige udtaler, at mennesker, der jævnligt bruger til at beskrive dette dyr, og jeg vil vædde på at der er nogle, jeg har ikke selv fundet. Og det er kun i de nuværende tider.

Køb Nu


En publikation fra slutningen af 1800-tallet af American Dialect Society bemærker, at på det tidspunkt ord blev ofte mispronounced som “cayote.” Selv om jeg gætte på udtalen. “Cay” en del i starten er klart, men dit gæt er lige så god som min, hvordan de betød, at folk udtalt, at den sidste del. Det kunne være “cay-havre.” Det er bare stavet C-A-Y-O-T-E.

Det meste af, hvad jeg vil tale om næste er bare om de to første udtale, fordi det er, hvad jeg spurgte folk om, og jeg har lavet et kort svar. Hvad vil springe ud på dig første er, at “kai-havre” udtalen er meget mere fremtrædende i midten af Usa end andre steder—det strækker sig over en noget udvidet Great Plains regionen.

Overalt langs kysterne og i de Syd-og gennem hele Minnesota og Wisconsin og Ohio regionen, folk primært synes at sige, “kai-havre-ee”, men i Montana, Wyoming, Busstop, Kansas, Nebraska og Iowa, “kai-havre” synes dominerende. Colorado, Texas, Oklahoma og Arkansas virke som en blandet landhandel.