Hvordan til at Være Glad, Når Verden Gør Dig Deprimeret

0
45

Lytteren Lynne skrev ind og spurgte “hvordan til at finde lykken—eller i det mindste komfort i en verden, der er fundamentalt brudt på så mange måder.” Hun skriver, “jeg kan ikke hjælpe, men være trist at tænke på ting som plastik i havet, skovbrande i vesten, campingvogne af flygtninge om at blive mødt med militær magt, og udryddelsen af de Rohinga. Jeg har hyppige påmindelser til at være taknemmelig for alt, hvad jeg har…jeg har ikke desto mindre ofte er ulykkelige på grund af de mange måder, mennesker er uvenlige over for hinanden og for vores planet.”

Lynne ‘ s problem er ikke enestående. Når overskrifterne begynder at blande sig mistænkeligt med tjenerindens Fortælling eller bringe til at tænke visioner af Wall-E sortering igennem post-apokalyptiske skrald, er det let at føle sig trist og håbløst.

Nu, ligesom klimaændringer episode fra et par uger siden, kan jeg ikke love at ordne verden i 15 minutter eller mindre. Men før du gå off-grid og begynde at brygge din egen zombie-afvisende, lad os dække fire måder at blive glad, når verden gør dig deprimeret.

Tip #1: Føle, hvad du føler, og lad det anspore dig til handling.

En af de få negative bivirkninger af lykke bevægelse er det fejlagtigt sky-høj forventning om, at vi føler os glade de fleste, hvis ikke alle af tiden. Men disse forventninger på en baggrund, hvor der ifølge en Gallup-undersøgelse, at 87% af mennesker verden over ikke kan lide deres job, ifølge CDC, omkring 40% af alle ægteskaber ender i skilsmisse, og i henhold til nogen, der ikke bor under en sten, overskrifter dunke os med dårlige nyheder 24/7. Resultatet? Store dissonans.

Så i stedet for fake-smilende gennem den negativitet, lean i til alle dine følelser. Vi er wired til en bred vifte af følelser, fra peanut-butter-og-gelé af sorg, vrede og frygt, at den mere nuancerede følelser som misundelse, foragt eller frygt.

Snarere end at se andre følelser end lykke som dårlig eller forkert, mine dem til deres egne unikke kræfter.

Lad os tage vrede, for eksempel. Vrede ansporer dig til at handle. Det er ligesom de klassiske bumper sticker: Hvis du ikke er forarget over, at du ikke betaler opmærksomhed. Vrede, der driver folk til at kalde deres repræsentanter, hoved til stemmeboksen, og ellers bygge bro mellem at gøre noget, og Gør Noget.

Sorg, også har sin bruger. Sorg er den mest bevidste følelser. Det betyder ikke sky dom eller opret refleksmæssige reaktioner som vrede. I stedet, det er blevet konstateret, at give generøsitet, reducere fordømmende fejl, og gøre os mere høflig, tre humane ting i en verden, der har brug for al den hjælp den kan få.

Tip #2: Søg ud gode nyheder.

Journalistik står over for en særlig udfordring. For nyheder organisationer for at overleve, er de nødt til at generere klik og visninger, som de kan bruge til at tiltrække annoncører. Og i en opmærksomhed på økonomi, hvad gør os så klik på mere end konflikt, splittelser, og tragedie? Alle elsker en god train wreck.

Men som kognitiv psykolog Stephen Pinker påpeger i sin TED-talk, ingen avis nogensinde rapporteret, “137,000 mennesker flygtede fra ekstrem fattigdom i går.” Ingen nyheder analytiker nogensinde rapporteret live fra byen, hvor der ikke var nogen terrorangreb.

Pinker går på at gøre det tilfælde, at verden er blevet bedre på målinger, der er så forskellige som vold, analfabetisme, fattigdom, og selv sandsynlighed for at blive dræbt af et lynnedslag.

Gode nyheder ikke give os de samme, billige gys som dårlige nyheder, men i tider som disse, at abonnere på en god nyhed site eller to—der er snesevis—for at genoprette din tro på menneskeheden.