Hvordan at Overvinde Tøven

0
41

Jeg elsker bare rengøring. Nej, jeg lyver. Jeg hader rengøring. Ligesom jeg hader at skrubbe fuger mellem fliser i mit brusebad. Jeg formåede at trække tiden ud, rydde op på mit badeværelse i et helt årti. Det viser sig, at hvis man venter længe nok, injektionsmørtel bliver sort, der danner en behagelig skakternet mønster. Men når injektionsmørtel begyndt at kræve, at jeg fodre med det, jeg vidste, at det var tid til at træffe foranstaltninger.

Dine personlige nemesis kan ikke være injektionsmørtel. For dig, kan det være at forberede næste års budget, eller tøjvask, eller læse de nye procedurer manual. Disse ting er alle så meget sjov, det gør du ønsker at hvine af fryd. Og nej, jeg taler ikke om TV-show.

Problemet er, at disse opgaver er store nok til, at din hjerne ved, at de kan udvide til at fylde resten af din forventede levetid. Det betyder ikke ønsker, at du skal komme i gang, fordi så er du måske aldrig færdig. Hvis du kommer til at dø i midten af et projekt, din hjerne vil hellere være med at skrive din magnum opus, en operette i 12-del harmoni om en kylling, farmer ‘ s søgen efter ægte kærlighed.

At dø i midten af rengøring af dine fuger vil bare være pinligt. Og alligevel, både fuger og operette, der skal gøres. Her er 6 tips til, hvordan man kan stoppe med at udsætte tingene besværlige opgaver. Disse er baseret på “Stop med at Udsætte tingene” kapitel af min bog, Få-det-Gjort Fyr 9 Skridt til at Arbejde Mindre og Gøre Mere.

Vi lærte, at hemmeligheden til at færdiggøre en kæmpe opgave er at bryde det op i små skridt. Der er kun ét problem: det virker sjældent, i det mindste for mig. Ikke opdele opgaven i baby skridti stedet for, at dele din tid i baby bidder.

Tip #1: Skema 15 Minutter om Dagen

Din hjerne er bange for, at rengøring af fuger vil fortære al den tid du har tilbage i verden. Så læg en stram tidsfrist på din opgave. Gøre den frist, der er små nok til, at din hjerne vil være villige til at give det et “go”, selv når du er træt. For mig, der er 15 minutter. Det er meget, meget svært at overbevise mig selv om, at jeg ikke kan undvære et sølle lille 15 minutter til at gøre nogle fremskridt på en vigtig opgave. Og injektionsmørtel ikke filibuster, så 15 minutter vil bare være 15 minutter.

Ved planlægning 15 minutters bidder hver dag, du gør stadige fremskridt. Hver bid er små nok til at du kan overvinde din modstand mod at gøre det, men store nok til at gøre fremskridt hen imod dit mål.

Brug en timer, der har et højt, eksterne bip. Når du hører bip, din tid er op. Hvis du har brug for at gøre oprydning, for eksempel, lægge væk din Injektionsmørtel-Be-Gået skum og slibende tandpasta, så gør det som en del af de 15 minutter. Du vil have til at passe alle dele af den opgave i kort tid bid, så din hjerne har tillid til, at du ikke vil gå over.

Tip #2: Stop, Når Tiden er gået, Selv Om Det er Midt-Opgave

Når du er slukket og kører, er det fristende at høre dørklokken og tænker, “jeg gør det så godt jeg kan bare holde ud.” Ikke! Din hjerne lade dig starte dette projekt, fordi du lovede du ville begrænse dig selv til 15 minutter. Hvis du snyder din hjerne vil ikke være i stand til at stole på dig næste gang. Så uanset hvor stærkt du ønsker at holde skrabe din sorte fuger, fuzz, stop, rydde op, og afslutte din 15 minutter.

Det er faktisk bedre, hvis du stopper i midten af opgaven. Hvis du når et breaking point, din hjerne, kan pinen lettere i fremtiden. Efter alle, det er, hvad et breaking point. Men hvis du stopper midt-opgave, din hjerne ønsker at hoppe tilbage i morgen for at fortsætte processen.