Liv og Død af Wild Bill Hickok

0
29

Deres navne er legender om den Amerikanske frontier: Daniel Boone, Davy Crockett, Kit Carson, Wyatt Earp, Buffalo Bill Cody, og Wild Bill Hickok. Vi kender sikkert det mindste om, Wild Bill Hickok. Hvorfor er der? I løbet af sin levetid, ingen berømmelse brændt lysere end hans, men i dag, Wild Bill ‘ s liv og tid er et mysterium for mange. I Wild Bill, min nye bog om Wild Bill Hickok, stort set ufortalte historie om de største revolvermand af dem alle er endelig afsløret.

Køb Nu


James Butler Hickok blev født i Maj 1837 i Illinois. Den Hickok familie oprindeligt stammede fra New England og blev hård abolitionister. På deres farm i Illinois, Hickok far ikke kun beskyttet bortløbne slaver, men i dristige natten rider transporteres dem via Underground Railroad til sikkerhed længere mod nord. Unge James og hans brødre tog på mange af disse ture til at narre dusørjægere, og til tider blev skudt på, mens du foretager en desperat flugt. Ironisk nok, da borgerkrigen begyndte, James ville være den eneste Hickok familie medlem til at tjene i Hæren.

Før krigen, men, James til venstre for Missouri og Kansas, og west point. “Jeg er en pilgrim og en fremmed, og jeg kommer til at vandre til jeg er tyve-one, og så vil jeg tøver lidt, mens” den unge James Hickok skrev til sin mor Polly. Han blev en vogn, chauffør, en teamster, og lejlighedsvis spejder med den AMERIKANSKE Hær. På en af vognen, tog west Hickok mødte en dreng ved navn Billy Cody. Som turen skred frem, Cody mødte en af de drivere, der identificerede sig selv som James B.), “en høj, smuk, storslået bygget og stærk ung fyr, der kunne ud-løbe, hoppe og kæmpe alle mand i toget.” En aften, Cody løb på kant med “en gnaven, anmassende” teamster to gange sin størrelse, der bankede drengen ned med et swat. Cody fik op i besiddelse af en kande kaffe, og han kastede skoldning indhold i lyset af den mand, som til gengæld “sprang på mig med vildskab af en tiger, og som uden tvivl ville have revet mig i stykker.”

Hvad forhindrede det var udseendet af Hickok, der bankede teamster ned. Han advarede, “Hvis du nogensinde igen at lægge en hånd på, at dreng—lille Billy er der—jeg vil give dig sådan en dunkende, at du ikke vil komme over det for en måned af søndagen.” Hickok kan have gemt Cody ‘ s liv—en handling, der ville blive gengældt et årti senere.

Da borgerkrigen brød ud, anti-slaveri Hickok tilmeldt med Eu-Hær. Hans aktiviteter i prisen spejder og være medlem af en enhed af sharpshooters. Men hans mest effektive rolle var som Eu-spy skjult bag fjendens linjer. Igen og igen Hickok risikere hans hals for at indsamle vigtige oplysninger om den Konfødererede Hær. En gang, mens klædt som en Medskyldig officer med Generelle Marmaduke ‘ s rebel division:

For en tid under hans spionage-aktiviteter, Hickok genforenet med Cody. Sidstnævnte var sytten, da hans mor døde i November 1863. Op til dette punkt i krigen, Cody havde arbejdet som et fragtfly og redet med Røde Ben, som de angreb bosættelser i Missouri. Begrundelsen for sin enhed, ledet af en mand ved navn Chandler, var, at denne forfølgelse var berettiget, da “regeringen var at føre krig mod Syd, det var perfekt-pladsen og ærlige, og vi havde en god ret til at gøre det,” Cody mindes. “Så vi ikke lader vores samvittighed plager os meget.” Sin militære status ændrede sig efter sin mors død. Han “fortsatte min effekttab om to måneder,” og så “en dag, efter at have været under indflydelse af dårlig whisky, vågnede jeg til at finde mig en soldat i den Syvende Kansas.” Tilsyneladende, i en afmagt, han havde hyret i regiment—også kendt som Jennison er Jayhawkers—og han gik ud for at gå i krig.

Historien spredes på tværs af grænsen som en steppebrand, at der var en mand ved navn Wild Bill Hickok i Missouri, der kan meget vel være den hurtigste revolvermand på den Amerikanske grænse.

Cody mindede i sin første selvbiografi, “Dommer min overraskelse, da jeg genkendte i fremmed min gamle ven og partner, Wild Bill, forklædt som en Medskyldig officer.” Hickok meddelte ham, at han var forklædt som en officer fra Texas knyttet til Generelle Marmaduke ‘s division af Price’ s hær. Han gav til Cody, hvilke oplysninger han havde indsamlet i de seneste uger og breve for at bringe tilbage til Eu-chefer. Cody håbede, at han ville vende tilbage med ham, men Hickok sagde, “jeg får så meget værdifuld information, der foreslår jeg at holde lidt længere i denne forklædning.”

Det var efter krigen, at den mand, der nu er kendt, på grund af hans hårrejsende exploits, som Wild Bill Hickok blev den første sande revolvermand på den Amerikanske grænse. Den begivenhed, der gjorde hans ry fandt sted i Springfield, Missouri i juli 1865. En mand fra Arkansas, Davis Tutt, var ulykkelig over at miste penge til Hickok i et pokerspil, og gik derfra med hans guldur, fortæller alle, at han ville vise det, som han gik over torvet. Sikker nok, sent på eftermiddagen, Tutt var tilbage i Springfield town square, svang lommeuret. Vidner bemærkes, at et par minutter før klokken seks, Hickok blev observeret på vej ind i byen pladsen fra syd. I sin højre hånd, var en af hans Colt Navy pistoler. Ved den tid, han havde trukket til inden for en hundrede meter af Tutt, sidstnævnte var alene i det ene hjørne af pladsen, som bymændene havde hastet i dækning i de omkringliggende bygninger. Snesevis af par øjne iagttog scenen udfolde sig. “Dave, her er jeg,” Hickok sagde.

I et sidste forsøg på at undgå en kamp, han holstered pistol og opmærksom, “kan du ikke komme på tværs af her med at se.”

Gjorde Tutt undervurdere Hickok, eller, med alle de vidner, han ikke kunne aflevere uret? Han kan have været diskuterer hans valg som hans højre hånd kom til at hvile på hans holstered pistol. Han vendte sig sidelæns, og Hickok gjorde det samme. Det var en manøvre, der er forbundet med en traditionel duel, men det ville ikke være gammeldags Alexander Hamilton versus Aaron Burr form for udfordring, hvor de to mænd tempo off, drej til hinanden, og hver formelt tager et skud, måske bevidst mangler sin modstander, fordi bare at dukke op og gå gennem beslutningsforslag, var nok til at have ære tilfreds.