Waarom U Moet Weten Over de 1894 Pullman-Staking

0
51

Het Pullman-Staking was de grootste opstand van de werkende mensen in de Amerikaanse geschiedenis. Als u nog niet geluisterd naar de delen een tot en met vier van deze speciale mini-serie geïnspireerd door mijn boek De Rand van Anarchie, ik moedig u aan om dit te doen. Het legt de basis voor wat ik nu ga beschrijven.

Het begon allemaal in het voorjaar van 1894 op het Pullman werkt op Chicago ‘ s verre Zuiden, een van de grootste fabrieken in het land. Werknemers die er gemaakt rail auto ‘s, met inbegrip van de slapende auto’ s die het bedrijf werd bekend dat beschrijf ik in meer detail in Deel 3. De meeste van de arbeiders woonden in de naastgelegen bedrijf stad. Hun huizen waren eigendom van het bedrijf, die probeerde om de controle van hun leven, zowel op als buiten de baan.

Nu Kopen


Oprichter George Pullman had gesneden werknemers lonen die winter, maar eiste dat ze blijven betalen exorbitante huren voor hun huizen. Na afloop van de huur was genomen van hun loon veel werknemers had slechts een paar dollars te tonen voor twee weken hard werken. Een werknemer controleren bedroeg slechts twee cent. Hij had het gezien als een symbool van de vennootschap minachting.

Maar lage lonen en hoge huur waren slechts het begin van de werknemers klachten. Het stukwerk Pullman eiste betekende dat zij had op te houden in een hectische tempo om een fatsoenlijk loon. Voormannen routinematig misbruikt werknemers. Bedrijf spionnen werden overal in de fabriek en in de stad. Wantrouwen en wrok al snel barstte uit in een staking.

De onrust verhoogd fundamentele vragen over de Amerikaanse samenleving.

George Pullman ‘ s strategie was om gewoon te dicht bij de plant en te wachten op zijn medewerkers. De Business is langzaam hoe dan ook, en zijn bedrijf was nog steeds in een gestage stroom van passagiers tegen uit zijn slaap-auto ‘ s.

Het Pullman werknemers lid was geworden van de Amerikaanse Spoorwegen Unie, het massieve nieuwe organisatie van de arbeid begon het jaar daarvoor door Eugene Debs, wiens verhaal ik in Deel 4. Het omvatte alle spoorweg-aangesloten werknemers. In juni in Chicago, de unie was het houden van de eerste conventie. Pullman werknemers verscheen en vroeg voor de leden van de’ steun voor de staking. Een van de meest welbespraakte sprekers was negentien-jarige Jennie Curtis, een naaister aan het Pullman plant. Ze vertelde de afgevaardigden: “Wij vragen u om mee te gaan met ons, want wij zijn niet alleen vechten voor onszelf, maar voor fatsoenlijke omstandigheden voor de werknemers overal.”