Hvorfor Du Bør Vide Om 1894 Pullman Strejke

0
46

Pullman Strejken var den største opstand for det arbejdende folk i Amerikansk historie. Hvis du ikke har lyttet til dele af én til fire i denne særlige mini-serie inspireret af min bog Kanten af Anarki, vil jeg opfordre dig til at gøre det. Det sætter scenen for, hvad jeg her vil beskrive.

Det hele startede i foråret 1894 på Pullman arbejder på Chicago ‘ s Sydlige Side, en af de største fabrikker i landet. Arbejdstagere, der gjorde jernbane biler, herunder den sovende biler, at firmaet var berømt for, at jeg beskrive mere detaljeret i Del 3. De fleste af arbejderne boede i den tilstødende selskab byen. Deres hjem var ejet af det selskab, der har forsøgt at styre deres liv-både på og uden for jobbet.

Køb Nu


Firmaets grundlægger George Pullman havde skære i de ansattes løn, at vinteren, men krævede, at de fortsætter med at betale ublu husleje for deres hjem. Efter den leje, der blev taget ud af deres løn, mange arbejdere havde kun et par dollars til at vise for to ugers hårdt arbejde. En medarbejder ind udgjorde kun to cents. Han havde det udformet som et emblem af selskabets foragt.

Men lav løn og høj husleje var kun begyndelsen af arbejdernes klager. Den akkordarbejde Pullman krævede betød, at de var nødt til at opretholde et hæsblæsende tempo for at gøre en anstændig løn. Værkførere rutinemæssigt misbrugt arbejdstagere. Virksomheden spioner var overalt, på fabrikken og i byen. Mistanke og vrede, snart brød ud i en strejke.

Den omvæltning, der rejses fundamentale spørgsmål om det Amerikanske samfund.

George Pullman ‘ s strategi var simpelthen for at lukke anlægget og vent, ud af hans medarbejdere. Forretning var langsom alligevel, og hans selskab var stadig i en lind strøm af passagerer gebyrer fra sin sovende biler.

Pullman arbejdstagere, der havde tilsluttet sig den Amerikanske Jernbane Union, den nye massive labor organization startede året før af Eugene Debs, hvis baggrundshistorie, jeg giver i Del 4. Det omfattede alle jernbane-forbindelse arbejdstagere. At juni i Chicago, the union holdt sin første konvention. Pullman arbejdstagere, der dukkede op og spurgte til medlemmernes støtte til deres strejke. En af de mest veltalende talere var nitten-årige Jennie Curtis, en syerske på Pullman anlæg. Hun fortalte de delegerede: “Vi bede dig om at komme sammen med os, fordi vi ikke bare kæmper for os selv, men for ordentlige forhold for arbejderne overalt.”