Hvorfor ‘Crescendo’ Betyder ikke, at ‘Peak’

0
47

“Crescendo” kommer fra et italiensk ord, der betyder “voksende.” I en musikalsk crescendo, spillerne gradvist bliver højere eller udføre med mere intensitet, indtil de når et højdepunkt. Andre ting kan også crescendo; politisk skandale kan crescendo, romantiske følelser kan crescendo en hektisk aktivitet kan crescendo, og en scene i et spil kan crescendo, for eksempel.

Selv om det er undertiden bruges til at beskrive en peak—og Oxford English Dictionary opkald, såsom brug af “slang” og siger, at det opstod i Usa—teknisk, et crescendo, er ikke det højdepunkt i sig selv, men snarere bly-op til toppen.

Køb Nu


Jeg har altid haft problemer med at huske, hvordan man stave “crescendo”, da den midterste stavelse i ordet ikke er stavet som det er udtalt. Det er udtalt som “shen”, men det er stavet “sc”, som, for mig i det mindste, ser ud som det skal udtales “særlige behov.” Men så lagde jeg mærke til, at det er stavet som “ned”, som er noget af det modsatte betydning, og som hjalp mig med at få det rigtige. Crescendo fører til toppen, og så er du synke ned på den anden side.

De ord, der ikke deler en rod, men jeg synes stadig, af dem, som denne form for op-og-ned parret til at huske at stave.

Eksempler på den Traditionelle Brug af ‘Crescendo’

En myg svirrede Kongens øre med pludseligt crescendo. —James Clavell i romanen “King Rat”

Henry skubbet åbne glasdør. Nu crescendo af havet blev til et brøl. “Høre det?” spurgte han. “Gør det lidt svært at koncentrere sig, gør det ikke?” —Mary Higgins Clark i romanen “Græd Ikke Mere, Min Frue”

Eksempler på den Dagligdags Brug af ‘Crescendo’

Godt, hvis det er hvad man kan kalde det. Du synes at udtrykke attraktion som en form for 9-årige pige på skolen, pluk slagsmål og smide fornærmelser rundt. Hvad sker der, når du har nået dit crescendo? Har du punch genstanden for din hengivenhed i armen? —General Hospital (1963 TV-Serie)

Billede venligst udlånt af Shutterstock.