Forebyggelse af E. coli Udbrud Er Nemmere End Du Tror

0
50

Hvis du bor overalt i Nordamerika, er du klar over, at vi har for nylig haft et udbrud af fødevarebårne sygdomme er knyttet til romaine salat. Dagen før den Amerikanske Thanksgivig ferie, CDC anbefales dagligvarebutikker og restauranter til at stoppe med at sælge eller servering af romaine salat og advaret forbrugerne til at smide nogen romaine, at de har haft på hånden.

En uge senere, CDC meddelte, at de havde sporet problemet til salat, der er dyrket i Central Coast-regionen i Californien, og at romaine høstet andre steder var sikkert at spise. Selv om det virker som det ville smalle ting ned ganske lidt, virkeligheden er, at en stor procentdel af den salat, som vi spiser i Nordamerika er vokset i det centrale Californien.

Det kan synes som disse minder om, at der sker mere og mere hyppigt i disse dage, hvilket kan give dig indtryk af, at vores mad-systemet er ved at bryde ned på en eller anden måde. Men en del af det er bare, at vores systemer til registrering og indberetning af udbrud har fået mere sofistikerede.

Avlere, pakkerier, og distributører også arbejde meget hårdt for at forhindre, at dette sker. Ikke alene skal de ikke ønsker at være ansvarlige for nogen bliver syge, men disse minder er økonomisk ødelæggende for dem. Indtægter bogstaveligt talt falde til nul om natten. Det kan tage flere uger for CDC til at lyde, helt klart, og i den tid, millioner og atter millioner af pounds af salat vil blive ødelagt. En avler kan se en hel måned indkomst—eller flere—gå op i røg. Og det kan tage år for salg af en pågældende vare til rebound.

Som et resultat, enorme ressourcer, der er investeret, og på mange måder vores system mad er renere og sikrere, end det nogensinde har været. Men fødevareproduktionen er også blevet mere og mere centraliseret. Så et lokalt problem kan de nationale konsekvenser—som vi ser med disse udbrud.

Det ironiske i alt dette er, at vi har til vores rådighed en teknologi, der kan forhindre, at disse udbrud. I 2008, efter en E. coli, der påvirker rå spinat, USDA og FDA godkendt bestråling som en sikker og effektiv måde til at dræbe skadelige patogener på rå spinat. Ti år og utallige udbrud senere, men bestråling er stadig ikke særlig udbredt.

Se også: Er Bestrålede Fødevarer Sikker?

I denne uges podcast, jeg talte med Dr. Christine Bruhn fra University of California Davis ‘ Food Science and Technology division. Dr. Bruhn har undersøgt forbrugernes holdninger til fødevarer, sikkerhed og teknologi, og tjente som Direktør for Center for Forskning i forbrugeradfærd og som rådgiver for en række af ernæring og fødevareteknologi organisationer.