‘A’ Versus ‘En’

0
42

En masse mennesker lærte regel, at du skal sætte “en” foran ord, der begynder med konsonanter og “et” før ord, der starter med vokaler, men det er faktisk mere kompliceret end som så. For eksempel, her er Matthew med et spørgsmål:

Jeg har været spekulerer på, om det rent faktisk “en time” eller “en time.” “En time” lyder mere korrekt, men “en time” lyder mere korrekt til mig. Jeg er bare nysgerrig, hvad det skal være.

Reglen er, at du bruger “a”, før ord, der starter med en konsonant-lyd, og “et” før ord, der starter med en vokal lyd.

Skal Du Bruge ‘En’ eller ‘Et’?

Køb Nu


Så for at besvare Matt ‘ s spørgsmål: “timen” er korrekt, fordi “times”, der starter med en vokal lyd. Folk synes at spørger oftest om ord, der begynder med bogstaverne H og U, fordi nogle gange er disse ord, der starter med vokal lyde og nogle gange er de starte med konsonantlyde. For eksempel, det er “historisk monument”, fordi “historiske” starter med en H-lyd, men det er “en hæderlig fyr”, fordi “hæderlig” starter med en O-lyd. Ligeledes, at det er “en Utopisk idé”, men “en uretfærdig verden.”

Bogstaverne O og M kan være en vanskelig opgave. Normalt skal du sætte “en” foran ord, der begynder med O, men nogle gange er du bruge A. For eksempel, ville du bruge, hvis du skulle sige, “Hun har en én-sporet sind,” fordi “one-track” starter med en W-lyd. På samme måde, som du ville sige, “Hun har en MBA, men vælger at arbejde som missionær,” fordi “MBA” starter med en vokal lyd og “missionær”, der starter med en konsonant lyd.

Brug “a”, før ord, der starter med en konsonant-lyd, og “et” før ord, der starter med en vokal lyd.

Andre bogstaver kan også være udtalt enten måde. Bare husk, at det er den lyd, der bestemmer, om du bruger “en” eller “et”, og ikke den faktiske første bogstav i ordet.

En komplikation er, når ordene udtales forskelligt i Britisk engelsk og Amerikansk engelsk. For eksempel, ordet for en vis art af plante-udtales “erb” i Amerikansk engelsk og “urt” i Britisk engelsk. Så den korrekte form i Amerika er “en urt,” og den korrekte form i Storbritannien er “en urt.” I de sjældne tilfælde, hvor dette er et problem, skal du bruge den form, der vil kunne forventes i dit land eller af de fleste af dine læsere.

Næste: ‘Historiske’ eller ‘Historisk’?