“Omdat,” “als Gevolg Van”, “Omdat” en “Als”

0
47

 

Vandaag kijken we naar verschillende manieren om te zeggen “omdat,” met inbegrip van “het gevolg”, “omdat” en “als”.

Omslachtig Manieren om te Zeggen dat “Omdat”

Laten we eerst eens geringschattend over spreken al de woorden manieren tot uitdrukking de betekenis ‘omdat’.

Nu Kopen


Er zijn wel een paar: “vanwege het feit dat,” “, vanwege het feit dat,” “,” en “op de grond dat,” bijvoorbeeld. Als u gebruik maakt van “omdat” in plaats van die beesten, kunt u tot vier woorden.

Je moet ook voorkomen dat “de reden is dat.” Bijvoorbeeld, een overbodig maar romantische windbag zou kunnen zeggen: “De reden dat ik van je hou is omdat van uw vriendelijkheid.” Waarom niet worden beknopt en romantische plaats? Gewoon zeggen, “ik hou van je omdat je soort.” Sommige mensen werken liever “de reden is dat,” maar dat is ook omslachtig.

“Wegens” of “Omdat”?

Laten we nu bespreken “door” en ‘omdat’. Zoals zo vaak gebeurt deze dagen, is er een traditionele manier en een rebel manier. De traditionele visie is dat je moet gebruiken “door” alleen als bijvoeglijk naamwoord, meestal na het werkwoord “to be” (1). Bijvoorbeeld, als je zegt, “De annulering te wijten was aan regen”, de woorden “door” wijzigen “annulering.” Die zin is een beetje hoogdravend, maar het past in de traditionalistische regel.

Als je wilde meer casual, zou je kunnen zeggen, “Het was afgelast vanwege de regen.” Volgens puristen, je bent niet toegestaan om te zeggen, “Het was afgelast vanwege de regen”, omdat “door” heeft niets te wijzigen. Het gedraagt zich als een voorzetsel, in die zin, en puristen beweren dat “het gevolg” is een bijvoeglijk naamwoord; het is niet een samengesteld voorzetsel.

Maar de meeste van ons zijn niet na te denken over de bijvoeglijke naamwoorden en de samengestelde voorzetsels wanneer we spreken, dus het kan moeilijk zijn om te weten wanneer je met behulp van “het gevolg” als bijvoeglijk naamwoord. De Chicago Manual of Style (2) suggereert het gebruik van “het gevolg” wanneer kunt u deze vervangen met “toegeschreven aan”, maar niet wanneer je zou kunnen gebruiken “, omdat van.” Verder, Patricia O ‘ Connor, in haar boek “Wee I” (3), stelt vervangen door” met “veroorzaakt door” of “als gevolg van.” Ze legt uit dat als een zin begint met “omdat”, zoals in “als Gevolg van slecht weer, school is geannuleerd,” de zin “waarschijnlijk verkeerd.”

Dus als je jezelf akkoord met de traditionalisten of als uw schrijven zal worden beoordeeld door één—gebruik “door” als je het kunt vervangen door “toe te rekenen,” “veroorzaakt door”, of “als gevolg van.” En gebruik het ook niet aan het begin van een zin.