Het voorkomen van E. coli-Uitbraken Is Gemakkelijker Dan U Denkt

0
43

Als je overal wonen in Noord-Amerika, je bent op de hoogte dat we hadden onlangs een uitbraak van door voedsel overgedragen ziekten gekoppeld aan romaine sla. Op de dag voordat de Amerikaanse Thanksgivig vakantie, de CDC geadviseerd supermarkten en restaurants te stoppen met de verkoop of het dienen van romaine sla en waarschuwde de consument om weg te gooien een romaine die zij hebben gehad bij de hand.

Een week later, de CDC aangekondigd dat ze hadden gevolgd dat het probleem sla geteeld in de Centrale kuststreek van Californië en dat romaine geoogst elders veilig was om te eten. Hoewel het lijkt alsof het zou smalle dingen nogal een beetje, de realiteit is dat een groot percentage van de sla eten we in Noord-Amerika wordt geteeld in centraal Californië.

Het lijkt alsof deze herinnert aan zijn gebeurt meer en meer vaak deze dagen, die zou kunnen geven u de indruk dat ons voedselsysteem is het afbreken van de een of andere manier. Maar een deel van dit is dat onze systemen voor het opsporen en melden uitbraken hebben gekregen meer verfijnd.

Telers, verpakkers en distributeurs ook heel hard werken om te voorkomen dat dit gebeurt. Niet alleen doen ze niet verantwoordelijk wilt zijn voor iedereen die ziek is, maar deze herinnert aan zijn financieel verwoestende voor hen. Inkomsten letterlijk dalen naar nul ‘ s nachts. Het kan enkele weken duren voor de CDC geluid het allemaal duidelijk, en in die tijd miljoenen ponden van de sla zal worden vernietigd. Een teler kan een hele maand inkomen van een—of meer—in rook opgaan. En het kan jaren duren voor de omzet van een betrokken commodity rebound.

Als gevolg hiervan enorme middelen zijn geïnvesteerd en in de vele manieren waarop ons voedsel systeem is schoner en veiliger dan ooit. Echter, de productie van voedsel heeft ook steeds meer gecentraliseerd. Dus een lokaal probleem kan hebben nationale gevolgen—zoals we zien met deze uitbraken.

De ironie van dit alles is dat we beschikken over een technologie die kunnen voorkomen dat deze uitbraken. In 2008, na een uitbraak van E. coli die van invloed rauwe spinazie, de USDA en FDA goedgekeurde bestraling als een veilige en effectieve manier om te doden van schadelijke ziekteverwekkers op rauwe spinazie. Tien jaar en talloze uitbraken later, echter, bestraling wordt nog niet heel veel gebruikt.

Zie ook: Is Bestraald Voedsel Veilig?

In deze week de podcast, sprak ik met Dr. Christine Bruhn van de Universiteit van Californië in Davis Food Science and Technology division. Dr. Bruhn bestudeerd, heeft de houding van consumenten in de richting van veiligheid van voedsel en technologie en diende als Directeur van het Centrum voor Onderzoek en als adviseur voor een aantal van voedings-en levensmiddelen technologie organisaties.