“Fordi,” “,” “Da” og “Som”

0
48

 

I dag kigger vi på forskellige måder at sige “fordi”, herunder “på grund af”, og “da” og “som”.

Ordrige Måder at Sige “Fordi”

Først, lad os tale nedsættende alle de snørklede måder at udtrykke betydningen “fordi.”

Køb Nu


Der er en hel del: “på grund af det faktum, at,” “på grund af det faktum, at,” “på grund af” og “på grund af, at,” for eksempel. Hvis du bruger “fordi” i stedet for de dyr, du kan gemme op til fire ord.

Du bør også undgå at “årsagen er, fordi.” For eksempel, en overflødig, men romantisk blærerøv kunne sige, “årsagen til, at jeg elsker dig er på grund af deres venlighed.” Hvorfor ikke være kortfattet og romantiske i stedet? Bare sige, “jeg elsker dig, fordi du er venlig.” Nogle mennesker foretrækker måske “årsagen er, at,” men der er også ordrige.

“På grund af” eller “Fordi”?

Lad os nu diskutere “på grund af” og “på grund.” Som det sker så ofte i disse dage, der er en traditionel måde og en rebel måde. Den traditionelle opfattelse er, at du skal bruge “på grund af” kun som et adjektiv, normalt efter verbet “at være” (1). For eksempel, hvis du siger, “annullering var på grund af regn,” ord “på grund af” rediger “annullering.” Denne sætning er lidt opstyltet, men det passer med den traditionelle regel.

Hvis du ønsker at blive mere afslappet, kunne du sige, “Det blev aflyst på grund af regn.” Ifølge purister, du ikke må sige, “Det blev aflyst på grund af regn,” fordi “på grund af” ikke har noget at ændre. Den fungerer som en præposition i denne sætning, og purister argumentere for, at “følge” er et adjektiv; det bør ikke være en sammensatte forholdsord.

Men de fleste af os ikke tænker adjektiver og sammensatte præpositioner, når vi taler, så det kan være svært at vide, når du bruger “på grund af” som et tillægsord. Chicago Manual of Style (2) foreslår, at du anvender “på grund af”, når du kan erstatte det med “der kan henføres til,” men ikke, hvor du kunne bruge: “fordi.” Yderligere, Patricia O ‘ Connor, i sin bog “Ve Er jeg” (3), foreslås at erstatte “på grund af” med “som følge af” eller “som følge af.” Hun forklarer, at hvis en sætning, der begynder med “følge”, som i “på Grund af dårligt vejr, skole blev annulleret,” den sætning er “sikkert forkert.”

Så hvis du finde dig selv at indgå aftale med traditionalister—eller hvis din skriftligt vil blive bedømt af en bruger “på grund af” hvis du kan erstatte “kan henføres til,” “der er forårsaget af,” eller “som følge af.” Og du behøver ikke bruge den i begyndelsen af en sætning.