‘Een’ Versus ‘Een’

0
49

Veel mensen hebben geleerd de regel dat je “een” voor woorden die beginnen met medeklinkers en “een” voor woorden die beginnen met klinkers, maar eigenlijk is het ingewikkelder dan dat. Bijvoorbeeld, hier is Matthew met een vraag:

Ik heb me af of het eigenlijk “een uur” of “een uur.” “Een uur” klinkt meer correct, maar “een uur” meer leest me juist. Ik ben gewoon nieuwsgierig wat het zou moeten zijn.

De regel is dat je “een” voor woorden die beginnen met een medeklinker geluid en “een” voor woorden die beginnen met een klinker geluid.

Mocht U Gebruik maken van ‘A’ of ‘Een’?

Nu Kopen


Dus, in antwoord op Matt ‘ s vraag, “een uur” is ook juist, omdat “uur” begint met een klinker geluid. Mensen vragen vaak over woorden die beginnen met de letters H en U, want soms zijn deze woorden beginnen met klinkers en soms beginnen ze met een medeklinker klinkt. Bijvoorbeeld, het is “een historisch monument” omdat “historische” begint met een H geluid, maar het is “een eervolle collega” omdat “eervolle” begint met een O-klank. Evenzo, het is “een Utopische gedachte,” maar “een oneerlijke wereld.”

De letters O en M kan lastig zijn. Meestal zet je “een” voor woorden die beginnen met een O, maar soms moet je gebruik maken van A. bijvoorbeeld, zou je gebruiken als je te zeggen, “Ze is een one-track mind”, want “one-track” begint met een W-klank. Evenzo, zou je zeggen, “Ze heeft een MBA, maar ervoor kiest om te werken als zendeling,” omdat “MBA” begint met een klinker geluid en “zendeling” begint met een medeklinker geluid.

Gebruik ‘ a ‘ voor woorden die beginnen met een medeklinker geluid en “een” voor woorden die beginnen met een klinker geluid.

Andere letters kan ook worden uitgesproken. Vergeet niet het is het geluid dat bepaalt of u gebruik “a” of “een” niet de werkelijke eerste letter van het woord.

Een complicatie is wanneer woorden worden anders uitgesproken in het Brits-engels en Amerikaans-engels. Bijvoorbeeld, het woord voor een bepaald soort plant wordt uitgesproken als “erb” in Amerikaans-engels en “kruid” in het Brits-engels. Dus de juiste vorm in Amerika is “een kruid,” en de juiste vorm in groot-Brittannië is “een kruid.” In de zeldzame gevallen waar dit een probleem is, gebruik maken van het formulier dat wordt verwacht in uw land of door de meerderheid van de lezers.

Volgende: ‘Een Historische’ of een ‘Historische’?