Die Geïnspireerd Sherlock Holmes? Blijkt, dat de Auteur Zelf

0
40

Vandaag hebben we geluk hebben groepen als the Innocence Project, Pleit 4 de ten Onrechte Veroordeelde, en Een rechtvaardige zaak, onder anderen, wiens missie is om te vechten de hoek op de rekening van de ten onrechte gevangen gezet. Een eeuw geleden, het was te danken aan de vindingrijkheid en het doorzettingsvermogen van een paar dappere mensen zoals Arthur Conan Doyle op te nemen, wat vaak een zeer impopulaire veroorzaken.

In juni 1889, de politie in Grote Wyrley, in de buurt van Walsall in de engelse midlands, kwam de arrestatie van een 17-jarige Elizabeth Foster, die werkte in de binnenlandse dienst voor de lokale Anglicaanse minister Revd. Sharpurji Edalji en zijn familie. Ze werd beschuldigd van het versturen van haar werkgevers een serie van dreigbrieven, uiteindelijk pleitte schuldig aan een mindere kosten, en was gebonden over de vrede te bewaren. Het verhaal nominale één lid in de richting van de achterkant van de lokale krant.

Nu Kopen


Enkele jaren later was er een tweede uitbraak van de anonieme brieven te Revd. Edalji thuis. Ze kwam in een verscheidenheid van stijlen van het handschrift en onder verschillende pseudoniemen. Indien de overeenkomst kan worden gezegd dat het moest een overkoepelend thema, het was dat Edalji en zijn familie (en dat is zeer ongebruikelijk in die tijd en plaats in een gemengde Anglo-Aziatische huishouden) waren Satan-aanbiddende ongelovigen van bijzonder bizarre gewoonten die zou gebraden eeuwig in de hel.

“Denkt u, u Farizeeër, omdat u een pastoor zal God ontslaat u van uw ongerechtigheden?” vroeg één opmerking. Een andere gekenmerkt Edalji als een “bevestigd gek”—zeker een geval van projectie—en beloofde zijn drie kinderen en hun moeder Charlotte een hiernamaals onderscheiden zich door het eeuwige vuur en zwavel. Veel van de taal in dienst was onmatig, vaak versierd door de ruwe graffiti, en soms werd positief dement. Het onschuldige Mevrouw Edalji, bijvoorbeeld, was “een kunt, leugenaar, divil, beschaamd hypocriet, dom gestraald bloody fool.”

Gestoken door wat hij gezien als de ‘onsterfelijke onrecht’ van dit alles, Conan Doyle nam de spreekwoordelijke deerstalker pet en pijp om de zaak te onderzoeken.

De lokale politie kwam uiteindelijk te geloven dat deze nieuwe brieven waren niet het werk van Elizabeth Foster, maar van de tiener George Edalji, de dominee ‘ s oudste kind, die om een onverklaarbare reden was intimiderend zijn eigen familie. George was een precociously slimme jongen die het goed deed op school, maar die werd gepest vanwege zijn Indische achtergrond. Hij had een paar goede vrienden, en geen bekende vriendinnen. Zijn moeder later merkte op dat haar zoon ‘ nooit één om te reizen in de drukte.” De algemene theorie onder de politie was dat George was het schrijven van de brieven, omdat van een soort van psychologische dwang—dat hij was wat we zouden kunnen noemen een werking sociopaat, die een bittere en minachtende houding tegenover de wereld onder de gevel van een moeder van de jongen.