De Wetenschap van Sneeuwval

0
43

In het noordelijk halfrond, de winter is op ons en voor degenen die wonen ver genoeg van de evenaar, dat betekent sneeuw, en veel van. Volgens de lange termijn weersverwachting van de Farmer ‘s Almanac zegevieren, de 2019 winter ‘kouder-dan-normaal” met veel sneeuw. Volgens de National Snow & Ice Data Center, sneeuw kan tot 46 miljoen vierkante kilometer (dat is bijna 18 miljoen vierkante mijl) van de hele wereld elk jaar, en bijna elke locatie in de VS heeft gezien sneeuwval op een bepaald moment (zelfs u, Florida!).

Dus laten we een kijkje nemen in de wetenschap van de sneeuwval. Waar komt het sneeuw en hoe? Is het echt waar dat geen twee sneeuwvlokken zijn ooit hetzelfde zijn? Wat doet sneeuwval vertel ons over de Aarde algehele klimaat? En voor degenen die, zoals ik, die ergens wonen zonder sneeuw, ik zal u vertellen hoe u uw eigen te maken.

Hoe Werkt Sneeuw Vorm?

Voor de sneeuw naar de vorm als aan twee voorwaarden worden voldaan. Ten eerste, er moet een bepaalde hoeveelheid vocht in de lucht. Dit is de reden waarom sommige woestijnen, zoals de Droge Valleien van Antarctica, geen sneeuw, ondanks dat het heel, heel koud. Deze afhankelijkheid van vocht leidt ook tot wat vaak genoemd wordt “lake effect snow’ of zware sneeuwval in de buurt van een groot meer. Koude, droge lucht die over een meer zal krijgen vocht uit de warmere water. De koudere lucht heeft ook moeilijker vast te houden aan waterdamp, wat betekent dat de sneeuwval is zeldzamer bij zeer koude temperaturen, maar vaker voor bij temperaturen die net onder het vriespunt. Dat brengt ons bij de volgende voorwaarde…

Ten tweede, de temperatuur van het koud genoeg is, of onder de 0 graden Celsius of 32 graden Fahrenheit. Dat de temperatuur verwijst naar atmosferische temperatuur, of de temperatuur in de laag van de atmosfeer boven ons waar die sneeuw zal vormen. Als de temperatuur op de grond is ook koud genoeg sneeuw zal de grond bereiken en te accumuleren. Anders kan smelten bij het bereiken van de warmere lagen van de lucht, die meestal gebeurt er als de temperatuur op de grond is meer dan 5 graden Celsius (of 41 graden Fahrenheit).

Twee Sneeuwvlokken Ooit Hetzelfde Zijn?

Sneeuw kan vallen als enkele sneeuwvlokken, die zich clusters van ijskristallen, of clusters van sneeuwvlokken samen samengeklonterd. Sneeuwvlokken zijn altijd symmetrisch en zes-zijdig.

Als een druppel van het water voldoet aan een pollen of stof deeltjes in de atmosfeer, ze versmelten tot een ijskristal. Waterdamp in de lucht zal dan bevriezen op deze originele ice crystal gebouw naar buiten in de armen van een sneeuwvlok. De symmetrische en de zes-zijdige aard van de sneeuwvlok is ontstaan uit het feit dat water moleculen hebben hun eigen interne order. In andere woorden, de zuurstof en de waterstof atomen die moleculen elkaar passen en het meest efficiënt in een zeshoekig patroon.

Warmer of kortere winters met minder constante sneeuwval en het krimpen van gletsjers kunnen tekenen zijn van een krimpende watervoorziening te komen.

Dus, het is waar dat geen twee sneeuwvlokken gelijk zijn. Sneeuwvlokken hun vormen op basis van de atmosferische omstandigheden ze passeren op hun weg naar de grond, voorwaarden, zoals temperatuur en vochtigheid. Aangezien er geen twee van die originele ijskristallen, die zal bouwen in sneeuwvlokken, neem hetzelfde pad op de grond, elk kristal heeft zijn eigen reis door zijn eigen unieke set van atmosferische omstandigheden. Bijvoorbeeld, sneeuwvlokken gevormd bij 23 graden Fahrenheit hebben de neiging om te verschijnen langgerekte terwijl de sneeuwvlokken gevormd in een kouder 5 graden Fahrenheit zijn platter. Echter, de zes armen van een enkele sneeuwvlok delen allemaal dezelfde reis en dus blijven ze identiek zijn, wat resulteert in een symmetrische sneeuwvlok.