Kan het Placebo-Effect het Verbeteren van Atletische Prestaties?

0
43

Het placebo-effect kan zijn een integraal onderdeel van, wat wij noemen, de Kampioen van de Mindset.

Gerandomiseerde studies en toegewijde placebo studies hebben ons een veel dieper begrip van het placebo-effect en al haar complexe onderdelen. Onderzoekers hebben zelfs dingen zoals hersenscans laten zien dat er een fysiologisch, niet alleen psychologische verklaring voor. Hoewel er nog veel over placebo ‘ s die we niet begrijpen, wat steeds duidelijker wordt dat er meer aan de hand dan simpel misleiding.

Artsen maken zich zorgen dat een meer algemene aanvaarding van het placebo-effect kan worden gebruikt om te rechtvaardigen nutteloze behandelingen of procedures. Aan de andere kant, in de sport en fitness, groeit de idee dat het placebo-effect kan zijn een integraal onderdeel van, wat wij noemen, de Kampioen van de Mindset. Dit idee heeft veel wetenschappers, coaches en sporters besteden meer tijd aan het uitzoeken hoe ze het kunnen gebruiken in hun voordeel.

Wat is het Placebo-Effect?

Eerste, laten we leggen uit wat we precies over praten hier. Het woord placebo is een laat-18de-eeuwse latijnse term die letterlijk betekent ‘ik zal behagen.’ In moderne termen, de definitie van een placebo is: een onschuldig pil, medicijnen of voorgeschreven procedure meer voor de psychologische voordelen voor de patiënt dan voor de fysiologische effect. Of, zoals zij verklaren aan de Harvard Medical school: “Een gunstige reactie op een interventie door een pil, een procedure, een counseling sessie, etc.—dat het niet hebben van een directe fysiologische effect.” Neem er nota van dat de woorden “onschuldig” en “direct.” Het is belangrijk om dit in gedachten als wij verder gaan, want er zijn manieren dat placebo ‘ s kunnen schadelijk zijn en ook, zoals ik zal te kort, er zijn veel indirecte effecten gevonden.

De meest voor de hand liggende voorbeeld van een test waarbij het placebo-effect gaat als volgt: Een studie deelnemer krijgt een suikerpil en vertelde dat het een bepaald effect op hen. Zelfs al is het een suikerpil, die individu (of groep van individuen) ervaring van enig effect of een verbetering in hun toestand. Klinkt dat bekend? Goed, dit idee verder gegaan dan de geneeskunde, en soortgelijke studies zijn ook uitgevoerd in sport-en fitness.

Placebo-effecten van verschillende sterktes worden gerapporteerd in de studies van het gewichtheffen te endurance sport en alles wat daar tussen in. De bevindingen van deze studies suggereren dat veel psychologische variabelen zoals motivatie, airconditioning, en het resultaat van de levensverwachting mix met wat minder tastbaar fysiologische variabelen te maken van een aantal belangrijke factoren voor zowel de positieve als de negatieve resultaten in de sport.

Meer onderzoek is nodig, maar een ding is zeker – ze werken.

Het is niet duidelijk hoe de placebo ‘ s het verbeteren van atletische prestaties, want de effecten zijn zo breed. In sommige sporten, kan worden verminderd angst die leidt tot lagere spanning van de spieren waardoor het lichaam bewegen efficiënter en vocht. Of het kan een vermindering van de ervaren inspanning en zelfs pijn. Of het nemen van een placebo kan gewoon plant een onderbewuste gedachte dat motiveert je om te duwen jezelf moeilijker. Meer onderzoek is nodig, maar één ding is zeker: het werkt.

Placebo in Fietsen

Ik denk dat dat een van de grootste voorbeelden van het placebo-effect op het werk in de sport is opgenomen in een studie genaamd Placebo-effecten van cafeïne op de fiets prestaties. Wat maakt deze studie bijzondere is dat de onderzoekers bekeken het placebo-effect in fietsprestaties het gebruik van zowel kwantitatieve als kwalitatieve methoden.

Ze nam zes goed opgeleide mannelijke fietsers en had ze twee baseline en drie experimentele 10 km tijdritten (dat is waar een fietser rijdt zo hard als ze kan, alleen al voor de 10 km). De fietsers kregen te horen dat in de experimentele studies zouden zij ontvangen elk een placebo, 4.5 mg/kg cafeïne of 9.0 mg/kg cafeïne, in willekeurige volgorde. Maar in werkelijkheid, placebo ‘ s werden gegeven tijdens de experimentele studies was er geen cafeïne in een van de pillen. De onderzoekers hebben ook interviews gehouden met de fietsers voor en na de onthulling van de cafeïnevrije misleiding om te verkennen van de proefpersonen ervaring.

Nu komt het leukste onderdeel van deze studie. Er was niet alleen een placebo-effect opgemerkt tijdens de studie, maar er was een “dosis-respons-relatie”. De fietsers geproduceerd 1,4% minder energie dan de baseline als ze geloofden dat ze hadden ingenomen een placebo, 1.3% meer vermogen als ze geloofden dat ze hadden ingenomen 4,5 mg/kg cafeïne, en maar liefst 3.1% meer vermogen als ze geloofden dat ze hadden ingenomen 9.0 mg/kg cafeïne. Op de top van dat, tijdens de interviews, de fietsers gemeld gevoel wisselende cafeïne-gerelateerde symptomen.

Het placebo-effect is niet alleen een aan-of uit-factor, het kan zijn dosis-afhankelijk.

In de conclusie van het onderzoek, de onderzoekers schreef: “de Kwantitatieve en kwalitatieve gegevens suggereren dat placebo-effecten worden geassocieerd met de toediening van cafeïne en dat deze effecten kunnen direct of indirect de prestaties verbeteren in de goed getrainde fietsers.” Dat betekent dat het placebo-effect is niet alleen een aan-of uit-factor, het kan ook een dosis-afhankelijk. Hoe cool is dat?

Kan Je Jezelf een Placebo?

Common redenering achter het succes van het placebo-effect is dat het werkt omdat de ontvangers niet weten dat ze het krijgen van een placebo. Het is allemaal over misleiding. Maar wat gebeurt er als u weet dat u het verkrijgen van een placebo?

Goed, 2014 een studie gepubliceerd in Science Translational Medicine verdiepte zich in deze door het testen van de reactie van mensen om een migraine medicatie. Een groep van mensen met migraine nam een drug correct gelabeld met de naam van het medicijn, de andere groep nam een pil dat was duidelijk gelabeld “placebo” en een derde groep werd gewoon links te lijden door hun migraine. Aan het eind van de studie, vonden de onderzoekers dat de fles dat was duidelijk gemarkeerd als een placebo was eigenlijk nog wel 50% zo effectief als het echte geneesmiddel.

De onderzoekers waren links gissen waarom dit was en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat een drijvende kracht buiten deze paradoxale reactie was een bijproduct van simpelweg het nemen van een pil. De migraine-patiënten waren in staat om te activeren hun lichaam de natuurlijke pijn-het doden van verdediging door simpelweg het nemen van een pil.

We zien dit ook weer in het supplement bedrijf op. Mensen pop een vitamine, omdat ze hoorden dat het geeft hen een betere huid, heldere gedachten, of verminderd stress en een laag en zie, het werkt. Ondanks het feit dat er weinig wetenschappelijk bewijs is dat de ingrediënten helemaal niets doen. En om toe te voegen belediging aan verwonding, er is een groeiend bewijs dat de supplementen veel mensen vertrouwen op vier van de vijf kans van niet met wat op het etiket vermeld. Dus zelfs als de stof heeft een bekend effect, het kan niet aanwezig zijn in die capsule die je gekocht bij uw lokale supplement winkel.