Der Er Inspireret Sherlock Holmes? Viser Sig, at Forfatteren Selv

0
61

I dag er vi heldige nok til at have grupper som Innocence Project, Fortalere 4 Dømte Fejlagtigt, og En retfærdig sag, blandt andre, hvis mission er at bekæmpe hjørne på vegne af den, der uretmæssigt fængslet. Et århundrede eller så siden, var det ned til opfindsomhed og ihærdighed af et par modige personer som Arthur Conan Doyle til at tage op, hvad der var ofte en dybt upopulær sag.

I juni 1889, politiet i Stor Wyrley, nær Walsall i den engelske midlands, kom for at anholde 17-årige Elizabeth Foster, der arbejdede i indenlandsk service for den lokale Anglikanske minister Ærværdige. Sharpurji Edalji og hans familie. Hun blev beskyldt for at sende hendes arbejdsgivere en række trusselsbreve, til sidst erkendte sig skyldig i et mindre gebyr, og der var bundet over til at holde fred. Historien er rated af et enkelt stykke mod bagsiden af den lokale avis.

Køb Nu


Nogle år senere, var der et andet udbrud af anonyme breve til Ærværdige. Edalji hjem. De kom i en bred vifte af håndskrift stilarter og under en række pseudonymer. Hvis den korrespondance, der kunne siges at have haft et samlende tema, det var, at Edalji og hans familie (meget usædvanligt på det tidspunkt og sted, bliver en blandet Anglo-Asian husstand) var Satan-tilbeder vantro af særdeles bizar personlige vaner, der ville stege for evigt i helvede.

“Tror du, du Farisæer, at fordi du er en parson Gud vil fritage dig fra dine misgerninger?” spurgte en note. Et andet kendetegnet Edalji som en “bekræftet galning”—helt sikkert et tilfælde af projektion—og lovede hans tre børn og deres mor, Charlotte et efterliv, der udmærker sig ved evig ild og svovl. Meget af det sprog, der er ansat var voldsomme, ofte udsmykket med rå graffiti, og noget af det var positivt dement. Den ulastelige Mrs. Edalji, for eksempel, var “en kunt, løgner, divil, forvirret hykler, fjollet sprængt blodige fjols.”

Stukket af, hvad han opfattede som “udødelige uretfærdighed” af det hele, Conan Doyle tog op til den legendariske deerstalker cap og rør til at undersøge sagen.

Det lokale politi i sidste ende kom til at tro, at disse nye breve blev ikke arbejdet i Elizabeth Fremme, men af teenageren George Edalji, pastor ‘ s ældste barn, der af en eller uforklarlig grund var at chikanere sin egen familie. George var en precociously klog dreng, der gjorde det godt i skolen, men der blev mobbet på grund af sin Indiske baggrund. Han havde mange nære venner, og ingen kendte veninder. Hans mor blev senere observeret, at hendes søn var “aldrig at rejse i skarer.” Den generelle teori blandt politiet, var at George var ved at skrive bogstaverne på grund af en form for psykologisk tvang—at han var, hvad vi kan nu kalde en funktion sociopat, der har udviklet en bitter og hånlig holdning til verden under facaden af en mors dreng.