Asteroide, Meteor, Meteorit, og Comet: Hvad er Forskellen?

0
41

Tilføje op alle af massen i hver asteroide i hele vores solsystem totaler kun mindre end massen af vores Måne. På trods af deres lille fysiske størrelse, men disse rum klipper tilbyder et vigtigt fingerpeg om, hvordan vores solsystem er dannet af. Vilkårene asteroide, meteor, meteorit, og selv komet er ofte brugt i flæng…men hvad er forskellen?

Hvad er en asteroide?

Asteroider er rocky objekter, der er mindre end planeter, der er tilovers fra dannelsen af vores solsystem. Når den sky af gas og støv, der faldt sammen for at danne Solen, meget af det resterende materiale gik til at danne den stenede jord-og gas gigantiske planeter, der kredser om vores stjerne. Mindre støv fragmenter, der aldrig har gjort deres vej ind planeter er efterladt som asteroider.

Af de millioner af kendte asteroider, den største er Ceres, 584 km (940 km) lang, selv om Ceres er for nylig blevet klassificeret som en dværgplanet. Heldigvis er vi ikke forvente at krydse veje med denne Texas mellemstore solar system krop, til enhver tid snart. NASA spor en delmængde af asteroider, kaldet “near Earth objects” eller NEOs, hvis baner er blevet skubbet af den gravitationelle skub og træk af nærliggende planeter nok, så de kan passere tæt på Jorden.

Takket være den infrarøde kortlægning af himlen som NASA ‘ s WISE og NEOWISE missioner, vi kender omtrent 1,000 nær-Jorden asteroider, der er større end 0,6 miles på tværs (eller 1.000 meter) og 1.500 mere, der er mellem en tredjedel af m og 0,6 miles på tværs (fra 500 til 1.000 meter). Mindre nær-Jorden asteroider, som begge var kendt for at eksistere og forudsagde, baseret på statistiske analyser, nummer i 18,000 s.

De fleste er ikke rund som planeter, men snarere uregelmæssige i formen nogle gange på grund af gentagne påvirkninger over tid. De er også kendt for at kredser om hinanden, hvilket gør deres vej rundt om Solen i par eller små grupper. De er ikke store nok til at holde fast i deres egne stemninger og deres kompositioner variere, for det meste på grund af det sted, hvor de blev dannet, især hvor langt væk de er fra Solen, når de opstod.

De fleste asteroider opholde sig i asteroidebæltet, plads mellem banerne for Mars og Jupiter, sandsynligvis fordi den tyngdepåvirkning af Jupiter forhindret dem at akkumulere i en større planetarisk system. Nogle asteroider er også fundet i de orbitale baner af planeter som Jorden. Indtil for nylig alle kendte asteroider kredsede om Solen, som er medlemmer af vores solsystem, men det ændrede sig i oktober 2017, når astronomer opdaget den første interstellare besøgende blot passerer gennem vores sol-kvarter. Opkaldt Oumuamua, som kommer fra det Hawaiianske ord for “spejder” asteroide har en usædvanlig aflang form (800 med 100 meter i størrelsen) og bevæger sig for hurtigt til at blive fanget af vores Solens gravitationelle træk. Det betyder, Oumuamua i sidste ende vil forlade os og fortsætte på sin rejse gennem det interstellare rum.