Hvordan ‘Trolloping” Blev et Ord

0
119

Den Engelsk Frances Trollope, der tilbragte to elendige år i Ohio i 1820’erne, tog en mindre godmodige udsigt over grænsen tale vaner. Ligesom næsten alt andet, som hun fandt i Amerika, de fornærmet over hendes smag. I hendes 1832 bog, “Indenlandske Manerer af Amerikanerne,” skriver hun, “jeg har meget sjældent under hele mit ophold i det land, hørte en sætning, der elegant drejede, og korrekt udtalt fra læberne af en Amerikansk. Der er altid noget, enten i udtryk eller den accent, som krukker følelser og chok smag.”

Fanny Trollope, mor til den Victorianske forfatter Anthony Trollope, ankom i Usa i 1828 med hendes to unge døtre, og hendes teenage-søn, Henry. (Anthony, en anden bror, og deres far blev hjemme i England). Ligesom mange andre, der rejste til grænsen, blev hun i håb om at få hende til lykke—hendes advokat mand havde spildt de fleste af sine penge på dårlige investeringer i jord. Trollope troede hun kunne få dækket noget af deres tab, og give Henry en god start på livet ved at gå i virksomheden i et sted med færre økonomiske og sociale begrænsninger end London.

Ligesom mange andre, der rejste til den grænse, Trollope var i håb om at få hende til lykke.

Trollope ‘ s oprindelige plan havde været at deltage i et Utopisk samfund, der er grundlagt af en ven i Tennessee bagland. Da hun ankom, opdagede hun, at samfundet bestod af et par ufærdige hytter, så hun flygtede med sine børn til Cincinnati. Af 1820’erne, var byen ikke længere præcis en grænse forpost. Ohio havde været en stat, der siden 1803, og Cincinnati, med næsten tyve tusind indbyggere, var i kraftig vækst. Eksport, herunder whisky, produkter af svinekød, og diverse forarbejdede varer blev sendt med damper fra sin travle kajer. Byen bød på en medical college, biblioteker, kirker, skoler, aviser, og et teater.

Stadig, det sted, kom som et chok for nogen, fra London. Trollope beskriver byen som “et uinteressant masse af bygninger” og som havende “kun lige nok af luften af en by at gøre det larmende og travle.” Kun hovedgaden, der var asfalteret. Skrald blev afhændet ved at dumpe det i midten af gaden og lade freeroaming svin hjælpe sig selv. Der var ingen tagrender, så hver regnbyge vasket efterladenskaber fra de højere til de lavere gader, hvor det opsamles i ubehagelige gravhøje. Selv bakkerne omkring byen, var blottet for buske og blomster.

Den Trollopes aldrig rigtig fundet deres plads, økonomisk. Efter en eller to mislykkede forsøg på at tjene penge, de ramte på idéen om at præsentere mekanisk udstiller på den Vestlige Museum, natural history og antiquities museum. Deres udstilling “Den Infernalske Regioner,” at skildre scener fra Dante ‘ s “Guddommelige Komedie” var meget populær. De har også præsenteret teaterforestillinger i deres hjem. Den Trollopes (opmuntret af Trollope mand, der kort tid besøgte) overreached, da de besluttede at bygge en enorm underholdning center, der ville have plads til et teater, udstillinger, et auditorium, en café, og kommercielle boder. Basaren, en eksotisk udseende bygning modelleret efter den Egyptiske Hall i London, koste en formue at bygge. Når det er åbnet, det støt tabte penge. Det endelige slag kom, da Trollope og hendes søn både aftalt malaria. Familien opgav deres Amerikanske projekt og begyndte at gøre deres vej øst og endelig hjem.

Trollope tog noter under hele sin rejse med tanken om at skrive en bog. Tilbage i England, der stadig er i et dårligt humør fra hendes virksomhed tab, hun slog sig ned for at komponere “Indenlandske Manerer af Amerikanerne.” Bogen var en grundig anklage af Amerikansk karakter, måde af liv, og, ikke mindst, tale vaner. Offentliggjort i 1832, det var en løbsk hit på begge sider af Atlanten. På den engelske side, er det forstærket af de negative holdninger, der er mange folk, der blev afholdt i Usa. På den Amerikanske side, er det inspireret forargelse, men lavet til kompulsiv læsning.

Tilbage i England, der stadig er i et dårligt humør fra hendes virksomhed tab, Trollope slog sig ned for at komponere ‘Indenlandske Manerer af Amerikanerne.’

Trollope havde omsider fundet ud af en måde at tjene penge fra Cincinnati. Bogen er fuld af direkte og indirekte kommentarer til Amerikansk sprogbrug. Trollope var rystet over, hvad hun hørte, men hun havde en fremragende øre. Hendes citater er fuld af slående ord og udtryk. Navne på Amerikansk bagværk, som hun poster omfatter “varm kage,” “hoe kage,” “johny kage,” “ævle kage,” og “dodger kage.” Hun bemærker, at butikker, hvor brød er solgt kaldes “bagerier,” snarere end “bager” eller “bakeshop,” som i England. Hun registrerer også udtrykket “købmand”, som på engelsk ville kalde en “købmand” eller “købmandsforretning.” (Bartlett nævner ikke, bagerier, men ikke liste “købmand”, som en Amerikanisme.)

Ligesom andre engelske besøgende, Trollope bemærket Amerikanere’ ekspansiv brug af “fix.” En ung kvinde har forklaret, at hun var altid fast i hendes bedste når at komme i kirke. Trash var fast i midten af gaden. Plukning og rengøring kyllinger blev kaldt rette dem. Trollope hørt historier om mennesker, der befinder sig i en unhandsome fix eller en grim fix.