Hvad er Det at Komme til Pluto? En Q&A med David Grinspoon

0
54

Jeg satte mig ned med Dr. David Grinspoon, forfatter af den nye bog Jagter Nye Horisonter: Inde i den Episke Første Mission til Pluto, til at diskutere nogle af de historier, der kan kaste lys på NASA ‘ s episke første mission til Pluto.

Sabrina Stierwalt: Du er tydeligvis en videnskab communicator og en forfatter, men du er også en astrobiologist, en rådgiver om udforskning af rummet strategi til NASA, en stol på Library of Congress, og du har skrevet om Venus og om udlændinge…så hvad fik dig til at beslutte at skrive om den Nye Horisonter mission til Pluto?

David Grinspoon: Godt, jeg elsker historier om efterforskning og jeg har været i kærlighed med udforskning af rummet hele mit liv. I tillæg til mit eget engagement i forskellige planetariske opgaver, jeg forsøger at være så god en fortæller, som jeg kan. Og jeg er tiltrukket af denne historie, fordi denne mission, Nye Horisonter, er en utrolig historie. Det er en flok unge drømmere, der besluttede i 1989, at de ønskede at sende en mission til Pluto, og fik at vide, at det ikke var en god idé, at det ville aldrig ske, det er for langt væk og for dyrt, og ikke vigtigt nok. Og de gav ikke slip på denne idé. De blev forpurret i så mange forskellige måder, og har oplevet så mange nederlag. Så er 26 år senere lykkedes det at sende denne mission til Pluto. Og så er Pluto, selvfølgelig, viste sig at være ekstraordinær i forhold til sin videnskabelige interesse og sin skønhed og kompleksitet og overrasket os på så mange måder.

Så denne historie, jeg synes, er kendetegnende for moderne rumforskning. Er det virkelig viser dig, hvordan det virker. Der er en masse bøger, der fortæller dig, hvad vi opdagede, men en virkelig fortæller dig, hvordan det sker, hvordan en mission, der går fra bare er en ide, nogle mennesker har, til noget, der år senere er realiseret fuldt ud. Der er en masse detaljer i, hvordan det sker, at folk ved det ikke. Denne mission havde det hele—alt der kunne gå galt, gik galt, og alligevel har de holdt ud.

Den anden ting var, at jeg havde mulighed for at medforfatter til denne bog med Alan Stern, der er en af disse mennesker i 1989—som en dreng han var 30 år gammel og lige ud af grad skole—og han sagde, at jeg ønsker at sende en mission til Pluto, og han fik at vide, nr. Han havde ikke tage nej for et svar, og nu er han leder af missionen. Han havde alle de historier om, hvordan det fungerede, og jeg arbejdede sammen med ham for at bringe de historier og bygge det ind i en fortælling, hvor folk kan forstå, hvad det egentlig tager at sende en mission, så langt væk og har det lykkes.

SS: Godt, og for at give en fornemmelse af, hvor langt væk det er virkelig, Nye Horisonter blev lanceret i 2006, og ikke gøre det, for at flyve med indtil 2015, da det fik vores mest detaljerede billede der nogensinde er taget af Pluto. Så, der tilføjer op til en ni-og-et-halvt års ventetid fra rumfartøjer iværksætte for at flyve med. Det er ligesom at forberede en pie—en med ingredienser, der koster flere hundrede millioner dollars—og omhyggeligt placere det i ovnen, kun at vide, at du ikke kan nyde dit resultat for ni et halvt år.

Det virker som sådan en utrolig lang tid at vente, men det er virkelig bare det øverste lag af denne kage. Du hentydede til årtier endnu, før launch—jeg vidste, du var involveret i nogle dele af processen, men hvad var dit favorit del af tiden til at skrive om eller at tale med Alan Stern om?

GD: jeg er glad for at du nævner det, fordi folk tænker, wow de ni år, det er en lang projekt, men faktisk var der i årtier før lanceringen. Det er en rigtig lange projekt. Og det er ikke bare et spørgsmål om at vente til kagen kommer ud af ovnen i al den tid. Holdet var travlt i løbet af de ni år. Der var så meget planlægning og arbejde med rumfartøjet og strygejern problemer med rumfartøjet og detaljeret planlægning af Pluto støde på. Der var en Jupiter støder på vej til Pluto, der var både udfordrende og videnskabeligt spændende. For de mennesker, der er involveret i mission, de var ikke bare og venter på den dinger på ovnen for at gå ud.

For min favorit del, det er svært at sige. Tidspunktet for lanceringen var bare så spændende. Jeg var der sammen med en flok af de medlemmer af science team, der var mine gamle venner. Se Alan og alle disse mennesker går igennem, at efter alle disse år med planlægning og så den forventning, der starter i det øjeblik. Det er en ivrig øjeblik, fordi raketter gøre blæse op. Ting kan gå grueligt galt. Så det er bare dette ene øjeblik, hvor alle disse drømme fra alle disse år i fortiden, alt dette arbejde i fortiden, og alle disse drømme for fremtiden er crystalized i denne meget kraftfuld maskine, som sidder der på affyringsrampen dampende, at tælle ned, og så er nedtællingen bliver afbrudt, fordi noget går galt. Du er nødt til at vente til næste dag. Så der er al den opbyggede forventning og angst. Og så er der meget rensende øjeblik, når den lyser op og rumler og striber i himlen. Det er meget følelsesladet.

Så det er en af mine yndlings øjeblikke, lancere sig selv, men så selvfølgelig kan du ikke slå den faktiske ankomst til Pluto, den måde, Pluto kiggede sig selv og ser på ansigterne af de team-medlemmer og af de indsamlede forbudt der at se dette vidunder verden afsløret.

SS: jeg vil bakke dig op på følelserne. Jeg har lige set den TESS lancere den anden dag med en gruppe af astronomer, og der var mere end et ansigt, der var en lille teary.

GD: Oh yeah! Du tror måske kliché af ingeniører og forskere, som disse mennesker, der er ikke de mest følelsesmæssigt i kontakt mennesker. Jeg tror ikke, at det er en nøjagtig kliché, men det er dette billede, vi har. Men der er masser af tårer og inderlige knus og ekstrem feste i nat bagefter. Disse folk har været så pent up, og så det virker, og det er på vej…der virkelig er en tid til fest. Det er et øjeblik—disse parter efter lanceringen, og efter godkendelse, når de opdager at de skulle komme til at gøre denne mission, en af parterne, når de støder på sig selv med Pluto—bare den festlige aspekt, efter alle de utroligt hårdt arbejde efter så mange år, og alle de ængstelige søvnløse del af missionen. Så når du er sammen med disse mennesker, og de er bare nyder den succes, de er rigtig gode øjeblikke, så godt.