House Call Læge Siger Farvel

0
54

Dette er en bittersød øjeblik for mig, da Huset Ringe til Lægen. Som jeg har nævnt på de sociale medier og i mine to sidste podcast-episoder, vil dette være min sidste og farvel episode.

Jeg har været podcasting for Macmillan Publicering i næsten ti år nu. Kærlig noget, så meget er sikkert svært ved at give slip. Jeg vil gerne sige, hvor meget jeg har værdsat mit forhold med Macmillan hele år. Jeg har arbejdet sammen med en række af redaktører og en fremragende team af værter undervejs, og jeg er så taknemmelig for, at dette hold for at give mig en stemme i denne sidste årti.

Jeg vil bevæge sig videre til video-blogging, hvor jeg stadig har en stemme og vil stadig være der dækker vigtige medicinske emner, men nu vil du være i stand til rent faktisk at se mig! Jeg vil også være i stand til at kaste lys på de medicinske emner gennem en langt mere visuelt medie. Jeg har lavet en video kanal på YouTube, som du kan få adgang til og tilmeld dig her.

For at fortsætte med at lære om de nyeste medicinske emner, up-to-date og vitale medicinske forskningsresultater, og links til alle mine kommende YouTube-videoer, jeg opfordre dig til at følge mig via…

 • At tilslutte min nye Facebook side (@SMajdMD)
 • At tilslutte min Instagram side (@SMajdMD)
 • At tilslutte min Twitter-side (@JillAllTradesMD)
 • At tjekke min nye hjemmeside (kommer snart): www.MajdMD.com

Det har virkelig været noget af en rejse. Macmillan Udgivelse i første omgang opdagede mig tilbage, når jeg var blogge om medicinske spørgsmål. De søgte en kvindelig læge til at være vært for Kæreste MD podcast. (Mange af jer, der har fulgt mig siden da kan huske denne tilbagevenden!) Podcast var (for det meste) om kvindelige sundhed spørgsmål—hvor du kan stadig få adgang til—dækker emner som:

 • Graviditet relaterede betingelser: Postpartum depression, top spørgsmål gravide kvinder spørger, aborter
 • Mid-life udfordringer: Hvordan til behandling af overgangsalder uden hormoner, risiko for hormone replacement therapy (HRT)
 • Prævention emner: PMS, prævention bivirkninger, intrauterin enhed pros/cons, morgenen efter pille, no-needle ikke-skalpel vasektomi teknik
 • Hormonelle problemer: Polycystisk Ovarie Syndrom (PCOS), humørsvingninger
 • Periode problemer: Hvad forårsager uregelmæssig menstruation, menstruationssmerter, endometriose, fibromer
 • Grundlæggende emner: celleprøve 101 (gennemgang af, hvad en celleprøve er, og hvordan det er udført), hvorfor kvinder får Urinvejsinfektioner, hvad de skal gøre ved migræne, knogleskørhed

Og forskellige pinlige medicinske emner, som patienter er ofte bange for at bede deres læge om, som:

 • Kønssygdomme: Human Papilloma Virus (HPV), skambenssammenføjningen lus, genital herpes
 • Hud/hår problemer: Fnat, skæl, hårtab, behåring, acne, 4 mest almindelige hudsygdomme, åreknuder, hvad de skal gøre, hvis du sveder for meget
 • Gynækologisk spørgsmål: Nippel udledning, urininkontinens, udflåd, gær infektioner

Jeg blev senere bedt om at overtage Huset Opkald Læge podcast, for at hjælpe med at tage de andre 50% af befolkningen. Som en vært, mit mål har altid været fire-fold:

1. Yde Evidensbaseret Information

For at fjerne medicinske myter og give evidensbaseret information for mine tilhængere, i en tid, hvor så meget misinformation popper op alle over TV-shows, medier og internettet. Acai bær, anyone? (Undskyld, Dr. Oz.)

Min mission var virkelig til at fjerne disse medicinske myter. Patienter, der henvender sig ofte til, hvad den medicinske samfund i spøg kalder “Dr. Google” for at søge symptomer. Ikke alt, der fører til kræft og død. Og D-Vitamin ikke forebygger kræft eller kurere træthed, testosteron er ikke det svar, at det fountain of youth. Akut bronkitis er viral, ikke bakteriel. Vi gennemgik sandheden om, hvorfor din læge vil ikke ordinere disse antibiotika—tip, det er ikke fordi de er nærige. Vi talte om sandheden om koffein og vægt tab narkotika, hvorfor pink eye er overdrevne, hvorfor du ikke bør holde dit barn hjem med lus, hvorvidt knæet kirurgi er den rigtige behandling, osv.

2. Gennemgå Mediernes Hot Medicinske Emner

At gennemgå sandheden om varme emner i de medier, vi dissekerede ny BP retningslinjer, Senator McCain ‘ s seneste glioblastoma diagnose, Zika virus, Ebola, lyme sygdom, og gluten hypes, medicinsk marihuana pros/cons, Obamacare, ACA ophævelse, og så meget mere.

3. Give Dig mulighed for, at Patienten

For at hjælpe dig med at tage ansvar for din sundhed – vi har gennemgået mange emner til at hjælpe dig med at navigere din medicinske behandling. Vi diskuterede medicinske myter om læger, hvorfor læger er sent, og hvad vi alle kan gøre ved det, hvorfor læger kan synes koldt, ni ting, du bør vide om din PCP, fem typer af lægerne, at du ikke vidste, at du har brug for, fem grunde til at springe lægens kontor, hvor at vælge mellem HMO vs PPO vs EPO planer, fem ting, du skal aldrig gøre på lægens kontor, hvordan du får mest ud af din læge besøg, symptomer ingen mand bør ignorere, og symptomer enhver kvinde bør ignorere.

4. Give Viden

Give værdifulde oplysninger om forskellige fælles medicinske emner, så du kan have et stærkt fundament, før du besøger din læge. Vi gennemgik hvordan man se forskel mellem en almindelig forkølelse og influenza virus, hvordan man holde sig fra at sprede sig/dem kontrakter, søvnapnø, sure opstød, spinal stenose, nakke-og lændesmerter, forstoppelse hos børn, kramper, hvordan at være en sund vegetar, anal kløe, fedtlever, top ti ting alle diabetikere bør vide, hvordan du skal fortolke dine kolesterol panel og forskellige andre lab resultater, der forårsager svimmelhed og træthed, og hvordan kan man vide, når der er smerter i brystet noget andet.

Og helt ærligt, så meget mere, end jeg kan huske. Vi har efterladt meget få sten uvendt. Og jeg har nydt hvert øjeblik af denne rejse. Så jeg er meget taknemmelig over for alle jer, der har tilmeldt min podcast, der har læst mine artikler, der har støttet mig på de sociale medier, der har delt oplysninger med andre, der har mailet mig emne forslag og kommentarer, og der har virkelig været der med mig undervejs.

Det er tid til en ny historie nu. Jeg håber, at du vil fortsætte med at følge mig på den næste vej på denne rejse.

Bo sundt og tage ansvar for dit helbred…altid. Dette er ikke et farvel, kun et “på gensyn.”

Billede af læge © Shutterstock