Is het een Ster of een Planeet?

0
58

Het kijken naar de sterrenhemel is een van mijn favoriete bezigheden – vooral wanneer ik op het platteland en er is niet een ton van de vervuiling blokkeren het uitzicht. Enkele van de meest spannende dingen om naar te kijken in de nachtelijke hemel zijn de andere planeten in ons zonnestelsel. Maar hoe weet u precies wat u zoekt? Is dat glimmende bol een planeet? Een ster? een UFO?

Ik ben blij dat u vroeg.

Er zijn verschillende manieren om te zien of die punt van licht dat je ziet is een planeet of een ster. De meest voorkomende methode is om te kijken of het licht lijkt te flikkeren, dat is verandering in kleur of helderheid. ;

Is het een Planeet of een Ster?

Hoewel sterren zijn enorm, ze zijn zo ver weg van de aarde dat lijken ze heel erg klein. (Met uitzondering van onze zon). Het licht van de ster wordt gebroken of verbogen, ooit zo iets als het passeert door de verschillende lagen van de atmosfeer van de Aarde. Dit buigen van de oorzaken van de sterren lijken te fonkelen.

De planeten in ons zonnestelsel zijn er veel dichter bij de Aarde. Het licht dat wij zien van de planeten is zonlicht dat wordt gereflecteerd van de planeet. Omdat de planeten zijn dus veel dichter bij de Aarde dan de sterren, ze worden groter voor ons. Wanneer hun licht wordt gebogen door de atmosfeer van de Aarde is de hoeveelheid licht bochten is klein in vergelijking met hoe groot de planeet eruit ziet, dus er is geen twinkle.

Net als bij alle grote regels echter, dit is een uitzondering. Soms is de atmosfeer van de Aarde is bewegen zo veel, of heeft deze een grote mate van vervuiling, dat zelfs het licht van planeten kunnen worden weergegeven op twinkle.

Gevangen in Mijn Baan

De wijze oude astronomen waren in staat om eerst een onderscheid tussen de planeten en de sterren is dat terwijl de sterren lijken te veranderen positie in de nachtelijke hemel, ze doen alles samen. Planeten aan de andere kant verplaatsen in specifieke banen onafhankelijk van de beweging van de sterren.

De planeten volgen de algemene pad van de ecliptica, de denkbeeldige baan die de zon volgt over de hemel van oost naar west.

Als u dus een lichte, niet-fonkelende licht langs die pad, is er een goede kans dat het een planeet is.

En de Planeet Wordt…

Dus nu kunt u zien voor een ster van een planeet, hoe weet je welke planeet u op zoek bent? Sommigen van hen zijn vrij makkelijk te herkennen. Hier is hoe…