Geld Faalangst? 5 Nummers Die Onthullen Uw Financiële Gezondheid

0
54

Een Geld Meisje podcast luisteraar met de naam Robyn M. zegt:

“Ik ben single en 38 jaar oud met een jaarlijks inkomen van ongeveer $80.000 en een net worth net meer dan $100.000. Ik betaalde mijn creditcard elke maand en hebben pensioensparen, nood-besparing, en diverse soorten verzekeringen. Maar ik heb nog steeds angst over geld en zorgen dat ik niet genoeg om met pensioen te gaan of om weer een noodsituatie. Ik weet niet zeker of deze angst een gevolg is van mijn opvoeding, of indien ik eigenlijk niet goed. Hoe kan ik de meter van mijn financiën en weet als ik doe goed?”

Robyn, bedankt voor het sturen in deze vraag! Veel mensen voelen zich onzeker over de gezondheid van hun financiën. Maakt niet uit hoeveel je verdient, het is niet ongewoon om angstig voelt over uw toekomst of hoe uw financiën een stapel van anderen.

Nu Kopen


In deze post zal ik vijf ratio ‘ s die u helpen bij het peilen van uw financiële gezondheid. Door te kijken naar deze nummers na verloop van tijd, u kunt gemakkelijk zien of uw financiën in de juiste richting hebt of hulp nodig hebt.

5 Nummers Die Onthullen Uw Financiële Gezondheid

  1. Netto Waard
  2. Cash Reserve Ratio
  3. Pensioensparen Verhouding
  4. Behuizing Verhouding
  5. Schuld-To-Income (DTI) Verhouding

Omdat ieders situatie en doelen zijn verschillend, er is geen absolute maat voor uw financiële gezondheid. Echter, de berekening en bewaking van bepaalde ratio ‘ s is een objectieve manier om te weten of uw financiën te verbeteren zijn en zij kunnen u helpen betere financiële beslissingen te nemen.

Hier zijn vijf belangrijke ratio ‘ s om u te helpen bij het beoordelen van uw financiën en gebieden aanwijzen die mogelijk voor verbetering vatbaar.

1. Netto Waard

Netto waarde is niet in verhouding, maar een belangrijke formule is om naar te kijken, want het toont je ware financiële middelen op een bepaald punt in de tijd. Uw vermogen is gelijk aan uw totale activa minus de totale passiva:

Netto Waarde = Activa – Passiva

Bijvoorbeeld, als u $250.000 in activa en $200.000 in de schulden, je netto waarde van $50.000. Als je bent meer dan je eigen, je netto waarde negatief zal zijn, dat geeft je een hoop werk te doen om het positieve.

Het bijhouden van uw netto waarde van jaar tot jaar helpt u gericht te blijven op het opbouwen van rijkdom door het verhogen van uw vermogen, het krimpen van uw verplichtingen of beide doen. Hoewel er geen magie vermogenssaldo nummer dat je moet hebben, hier is een ruwe en ambitieuze richtlijn tot doel: [Uw leeftijd: 25] x [Bruto inkomen / 5].

Laat de stekker van Robyn ‘ s informatie in: [38 – 25] x [$80,000 / 5] = 13 x $16,000 = $208,000.

Robyn zegt dat haar netto waard is momenteel meer dan $100.000, en dat is fantastisch. Maar het gebruik van deze doelstelling berekening voor haar leeftijd en inkomen blijkt dat het verhogen van haar net de moeite waard om over de $200.000 zou haar in een ideale financiële situatie. Robyn vertelde dat ze heeft weinig schulden, dus ze kan stimuleren haar net de moeite waard door het verhogen van haar spaargeld. We dekken meer over het opslaan in een moment.

Als je dicht bij Robyn ‘ s leeftijd en niet overal hebben in de buurt van haar netto waard is, hoeft niet te wanhopen. Het verbeteren van uw financiële gezondheid niet ‘ s nachts gebeuren. Als u werken aan het verbeteren van de formules in deze post, kunt u het bouwen van rijkdom in de tijd.

In mijn nieuwe boek, Vrij van Schuld Blauwdruk: Hoe om Eruit te Komen van de Schuld en het Opbouwen van een Financiële Leven Je Lief is, geef ik je stap-voor-stap instructies voor het berekenen van uw vermogen en sjablonen te documenteren en volgen een aantal belangrijke financiële ratio ‘ s.