Hvordan Kan Videnskaben Bekæmpe Opioid Krise?

0
323

Ordination af opioider for beskæftiger sig med kroniske smerter, så en kraftig stigning, der starter i slutningen af 1990’erne, før det blev kendt, at sådanne lægemidler var stærkt vanedannende. Nu, det anslås, at 90 mennesker dør hver dag i Usa på grund af et opioid overdosering. Ifølge National Institute on Drug Abuse, så mange som 21% til 29% af receptpligtig opioid patienter misbrug af narkotika, og omkring 80% af heroin brugerne først blev misbruger receptpligtig opioider. Den AMERIKANSKE yderligere tilbringer omkring $78.5 milliarder dollars om året på udgifter til opioid, misbrug, herunder sundhedsydelser, udgifter, tabt produktivitet, og misbrugsbehandling.

Hvordan kan opioider arbejde, og som er i risiko for en opioid afhængighed? Hvad er forskere gør for at prøve at bekæmpe den opioid-krise?

Hvordan kan Opioider Arbejde i Kroppen?

Den klasse af lægemidler kendt som opioider indeholder ulovlige versioner som heroin og receptpligtig smertestillende medicin som oxycodon og hydrocodone. Nogle opioider, som fentanyl, er syntetiseret i laboratoriet, mens andre er naturligt udvundet af harpiks af valmue planter. Faktisk har forskning vist, at det er muligt at teste positiv for opiater efter indtagelse af kommercielt tilgængelige valmue frø, som på en bagel eller i en kage.

Hvis det er foreskrevet af en læge, opioider er normalt beregnet til at hjælpe med akutte smerter, eller smerter, der er kortere-levede endnu mere intens end den kroniske smerte, som, for eksempel, den smerte, man kan opleve efter en operation. Opioider virker ved at interagere med opioid-receptorerne i din hjerne celler. Ændre de signaler din hjerne sender ud til resten af kroppen ved at blokere de negative signaler, der meddelte, at din krop er i smerte og i stedet sende en besked af glæde eller opstemthed.

Disse euforisk signaler er resultatet af en frigivelse af endorfiner, også kaldet “feel good-sendere.” Endorfiner er neurotransmittere, med andre ord hormon-lignende kemikalier, som overfører oplysninger mellem de neuroner i din hjerne. Vores kroppe naturligt producerer endorfiner, så vi kan få en helt sikker såkaldte “endorfin rush” fra aktiviteter som motion, latter, eller endda spise krydret mad. Når medicin bruges til at øge vores naturligt forekommende niveauer af endorfiner, men potentiale for afhængighed og andre negative bivirkninger opstår.

Hvorfor Er Opioider Farligt?

Fordi opioider er ikke kun effektiv til at dulling smerte, men også give en følelse af eufori, opioid-brugere kan finde sig selv, der ønsker at vende tilbage til denne tilstand af lyksalighed, når lægemidlet har slidt off. At gøre tingene værre, vores organer, der opbygger en tolerance overfor opioider, hvilket betyder, at den samme dosis af medicin vil frigive færre og færre endorfiner, jo længere en person bruger opioider. Således, for at fortsætte til kedelig smerte på samme niveau, er stadigt større mængder af narkotika vil være påkrævet. Ifølge Mayo Clinic, højere doser af opioider ud over dem, der er anbefalet af en læge, kan medføre, at din vejrtrækning og puls langsom og kan være dødelig.

Pludselig at stoppe opioid-brug kan også forårsage smerte, der er endnu mere intens end den oprindelige smerte, der kræves brug af medicin i første omgang, at skabe en negativ feedback loop, der kan nemt føre til afhængighed. Ulovligt opnåede opioider kan yderligere være snøret med farlige forurenende stoffer eller endnu stærkere opioider.