5 Søgning på Internettet Tips til en Pålidelig Medicinsk Information

0
363

Jeg talte til Tech-Talker, den seneste tilføjelse til Hurtig og Beskidt Tips team, og vi har begge lagt mærke til, hvor meget lægelige oplysninger, der ikke er på nettet. Jeg synes, at at flere og flere af mine patienter, der er afhængige af internettet til deres sundhed info forud for at se mig i kontoret. Der er bare den virkelighed, der bor i vores internet-perusing, Google-søgning, muse-klikke på verden. Uanset om det er at finde en gammel flamme på Facebook, eller til at selv-diagnosticere vores lidelser, søgning på internettet er nu anden natur, at de fleste af os.

“Jeg havde nogle mavesmerter, så jeg Googlede den sidste nat, og det sagde jeg har kræft, Doktor!”

“På ingen måde får jeg at influenza skud – jeg så, at cheerleader video på YouTube!”

“Jeg har haft denne rygsmerter i to uger, og denne hjemmeside siger, at jeg har brug for en MR-scanning. Vil du bestille mig en, Doc?”

Sundhedsvæsenet ændrer sig og vokser sammen-teknologi. Det er bare et tegn på tiderne, og jeg er kommet til virkelig at omfavne denne nye udfordring. Jeg elsker det faktum, at mine patienter, der længes efter at lære mere om deres sundhedsmæssige forhold. Den mere medicinske viden, de får, jo bedre vil de være at tage sig af sig selv.

Desværre, viser det sig, at mange af mine patienter er perusing temmelig upålidelige hjemmesider, og det er mit eneste tøven med denne nye internet-alder. Hvad gør mig indimellem til at gyse, er, når en patient overbeviser sig selv om, at de har en uhelbredelig sygdom på grund af noget, de har læst fra en upålidelig kilde. Husk: internettet er helt ubekræftede. Nogen der kan sende noget de har lyst til, og de kan have absolut nul medicinsk baggrund.

Så i dag, jeg vil gerne dele mine 5 tips til perusing internettet for at finde en pålidelig medicinsk information..

5 Tips til Perusing Internet

Tip #1: Undgå “.kom” Hjemmesider

Vær på vagt over for medicinske hjemmesider, der ender på “.kom,” som disse har tendens til at komme fra en mindre pålidelig og ubekræftede kilder. De vil også ofte have reklamer og deres mål er at tjene penge ud af den læser, der kan med vilje eller ved et uheld til at klikke på en annonce. I stedet, opt for hjemmesider, der ender på “.org” eller “.gov” for dit helbred oplysninger.

Her er en liste af hjemmesider, som jeg anbefale til mine egne patienter som en mere pålidelig kilde til medicinsk information:

www.familydoctor.org

www.cdc.gov

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/

www.nih.gov

www.healthfinder.gov

www.nlm.nih.gov

http://www.who.int/en/