Sluta Avbryta

0
263

Lyssnaren Annie ringde och lämnade följande budskap:

Jag har en riktigt dålig vana av att avbryta människor. Detta är verkligen ett problem som det retar de människor jag pratar med och jag undrar om det finns något sätt du kan hjälpa mig.

Att Avbryta Är Störande

Tack, Annie, för din fråga. Det första steget mot att korrigera eventuella kommunikation problemet är att bli medveten om det. Så Annie, på ett sätt, det är bra att du redan inse att ditt beteende är negativt påverkar andra. Säkert alla vet hur det känns att bli avbruten, men inte alla är medvetna om att de är de som gör att avbryta. Uppenbarligen, att avbryta en annan person som är störande och kan uppfattas som nonchalant eller ens oförskämd.

Men, du bör också veta att du inte är ensam. Avbrott sker hela tiden, varje dag. Människor störa andra människor. Människor även avbryta själva (med telefonsamtal eller e-post). Ibland avbryta goda skäl till det (som att be om ett förtydligande) men ofta är det bara en dålig vana!

I dagens avsnitt kommer vi att fokusera på ett fåtal tekniker för att hjälpa dig att sluta att störa andra människor. (Men innan jag delar med ett antal strategier, som jag behöver för att komma ren och låta dig veta att jag en gång gick i dina skor. Lyckligtvis har jag övervinna denna vana. Tja, åtminstone jag tycker att jag har.)

Vissa människor avbryta bara för att när den andra pratar, de tror på något att säga. Kanske ett genmäle eller en idé som är relaterade till konversation. De har lust att slänga ut det så snabbt som möjligt. Problemet är i detta ögonblick, lyssnar stannar, och fokus flyttas bort från högtalaren. Den interrupter kommer att fokusera i stället på vad han eller hon vill säga. Utformningen och uppförandet, medan du väntar på att en spricka i samtalet.

Uttrycka Dina Tankar, Men I Skrivande

Istället för att bryta in i samtalet, skriv ner dina idéer direkt när de inträffar. Om du inte har papper, bara gör en mental anteckning.

Att fixa detta är bara en fråga om att hålla tyst. Istället för att bryta in i samtalet, skriv ned de idéer som de inträffar. Inte verbalt uttrycka dem i det ögonblick de inträffar, utan bara krafsa ner dem för senare användning. Om du inte har papper, bara gör en mental anteckning. Tanken är att snabbt spela in dina tankar så att du kan fortsätta att fokusera på högtalaren (och inte dig själv). Senare när du är säker på att du har hört allt, bestämmer vilka idéer att presentera och hur man ska lägga dem till högtalaren.

Detta är i allmänhet en bra teknik att använda med människor som har betydligt mer makt eller myndighet än du, som ledande befattningshavare. Det är en bra idé att låta dem avsluta. Mest för att de kommer att anta att de kommer att vara tillåtet att avsluta sina tankar. Men också hålla i åtanke att de kan bestämma sig för att använda sin makt mot om du fortsätter att avbryta.

SHARE
Previous articleStopp For Å Avbryte
Next articleStop For At Afbryde