Is de BMI een Nauwkeuriger Manier om het Meten van lichaamsvet?

0
204

De Body Mass Index (BMI) is een wiskundige formule die verdeelt het gewicht van een persoon door het kwadraat van de hoogte uit te komen op een getal dat valt in een van deze lichaamsgewicht categorieën:

  • Zeer ernstig ondergewicht
  • Ernstig ondergewicht
  • Ondergewicht
  • Normaal (gezond gewicht)
  • Overgewicht
  • Obesitas Klasse I (Matig overgewicht)
  • Obesitas Klasse II (Ernstig overgewicht)
  • Obesitas Klasse III (Zeer ernstig overgewicht)

Buiten het toekennen van een van deze categorieën, een hoge BMI kan ook een indicator van hoge lichaamsvet en kan daarom gebruikt worden om het scherm voor bepaalde gewicht niveaus die kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Hoewel het wordt vaak gebruikt als één, het is niet een echte diagnose van het lichaam van de vetheid of van iemands algehele gezondheid.

Zoals de meesten van ons fitness-gerichte mensen hebben waarschijnlijk gehoord, BMI is verre van een perfecte meting. Veel van de tijd, en vaak als het echt telt, de BMI-meting kan eigenlijk overschatten of zelfs onderschatten het lichaam van een persoon van vet. En als het gebeurt, het gebeurt echt.

Waar Komt de BMI Mis Gaan?

Een bekend voorbeeld is dat mensen gebruiken bij het praten smack over BMI is dat het geen onderscheid maken tussen lichaamsvet en spiermassa, dat is belangrijk omdat een bonk spier weegt meer dan dezelfde grootte hunk van vet.

Een aantal goede voorbeelden van deze verkeerde interpretatie, volgens een analyse van de BMI ‘ s van Blinde Vlekken, zijn oud-Olympiërs Usain Bolt en Michael Phelps, die slechts nipt missen van de ‘overgewicht’ kamp. Dan is er sterren NFL quarterback Tom Brady, die de BMI categoriseert hem als zwaarlijvig. Ook basketballer Lebron James en NHL rechter winger, Phil Kessel, beide hebben een BMI van 27.5 en zo leren we later, een BMI tussen 25-29.9 wordt beschouwd als overgewicht.

Hoe werkt dit maffe fout gebeuren? Nou, stel je een sedentaire persoon die is zes meter lang en weegt 203 pond. Ze zou een BMI van 27.

Nu, stel je een sprinter die ook zes meter hoog, maar weegt 211 kg. Ze zou een BMI van 28.

Een brok spier weegt ongeveer 18 procent meer dan in dezelfde grootte brok vet.

Dus, volgens de BMI, de sprinter is meer overgewicht dan de zittende persoon. Maar zoals ik al eerder zei, een brok spier weegt ongeveer 18 procent meer dan in dezelfde grootte brok vet, dus dit is duidelijk niet een nauwkeurige opgave.

Dit is niet de enige plek waar de BMI uit elkaar valt. BMI is ook niet betrouwbaar zijn voor gebruik op oudere volwassenen, die over het algemeen verloren bedrag van spier-en botmassa. In dit geval, een oudere persoon BMI kan worden binnen het normale bereik, terwijl ze eigenlijk misschien overgewicht.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat de BMI berekening is gebaseerd op de Kaukasische lichaam vormen en is mogelijk niet geschikt voor mensen van andere etnische groepen. Vergeleken met blanke Europeanen van dezelfde BMI, Aziaten lijken te zijn van een vier procent meer lichaamsvet. Zuid-Aziaten, in het bijzonder, hebben vooral hoge niveaus van abdominale obesitas, die kan gooien uit de BMI-meting.

Is de BMI Correleert met de Gezondheid?

Een persoon van wie de BMI zegt ze overgewicht of zelfs obesitas, wordt algemeen beschouwd als ongezond, terwijl mensen met een normale BMI zijn over het algemeen geclassificeerd als gezond. Maar uit onderzoek gepubliceerd in 2016 gesuggereerd dat dit onjuist was voor 75 miljoen Amerikanen.

De onderzoekers vonden dat 54 miljoen Amerikanen waren geclassificeerd als overgewicht of obesitas, maar met verder onderzoek, ze vond dat andere cardiometabolica maatregelen (bloeddruk, bloedsuiker, cholesterol, enz.) toonde ze waren kerngezond. Nog eens 21 miljoen mensen werden geclassificeerd als “normaal” in termen van BMI, maar later werden bepaald ongezond te zijn weer gebaseerd op die andere cardiometabolica maatregelen.

Om dit te bepalen, de onderzoekers gegevens van de US National Health and Nutrition Examination Survey en analyse van de link tussen BMI en een scala van andere normale gezondheid markers (zoals bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol) en vond dat BMI onjuist gekoppeld de gezondheid van de mensen aan beide kanten van de weegschaal.

Andere wetenschappers, echter, hebben gesuggereerd dat, hoewel sommige mensen lijken te zwaar te zijn, maar gezond, het extra gewicht nog steeds zet ze een hoger risico op bepaalde ziekten, als ze ouder worden. Dus er is enige verdeeldheid in de rangen.