Hoe Kan de Wetenschap de Bestrijding van de Opioïde-Crisis?

0
253

Het recept van opioïden voor het omgaan met chronische pijn, zag een scherpe stijging vanaf de late jaren 1990, voordat bekend werd dat deze medicijnen werden zeer verslavend. Nu, naar schatting 90 mensen sterven elke dag in de Verenigde Staten als gevolg van een overdosis opioïden. Volgens het National Institute on Drug Abuse, maar liefst 21% naar 29% van het recept opioïde patiënten misbruik van de drug, en ongeveer 80% van de heroïnegebruikers werden voor het eerst misbruikt recept opioïden. De VS verder brengt ongeveer $op 78,5 miljard dollar per jaar aan kosten in verband met opioïden misbruik, met inbegrip van kosten van de gezondheidszorg, verlies van productiviteit en verslavingszorg.

Hoe opioïden werken en wie loopt er risico voor er sprake is van een verslaving? Wat zijn wetenschappers bezig om te proberen om de bestrijding van de opioïde-crisis?

Hoe Opioïden Werken in het Lichaam?

De klasse van geneesmiddelen bekend als opioïden omvat illegale versies, zoals heroïne en recept pijnstillers zoals oxycodon en hydrocodon. Sommige opioïden zoals fentanyl, worden samengebracht in een laboratorium, terwijl anderen zijn natuurlijk gewonnen uit de hars van de papaver planten. In feite heeft onderzoek aangetoond dat het mogelijk is om positief te testen voor opiaten na het nuttigen van in de handel verkrijgbare papaver zaden zoals die op een bagel of in een taart.

Wanneer voorgeschreven door een arts, opioïden zijn meestal bedoeld om te helpen bij acute pijn, of pijn die korter is-leefde nog intenser dan chronische pijn, zoals, bijvoorbeeld, de pijn die je kunt ervaren na een operatie. Opioïden werken door de interactie met de opiaat-receptoren in de hersenen cellen. Ze veranderen de signalen van je hersenen naar de rest van je lichaam door het blokkeren van de negatieve signalen kondigen dat uw lichaam op pijn en in plaats van het verzenden van een bericht van plezier of euforie.

Deze euforische signalen zijn het gevolg van het vrijkomen van endorfine, ook wel het “goed gevoel” – zenders.” Endorfines zijn neurotransmitters, in andere woorden hormoon-achtige stoffen die het versturen van informatie tussen de neuronen in je hersenen. Ons lichaam van nature produceert endorfines, zodat we kunnen voor u een volledig veilig zogenaamde “endorfine rush” van activiteiten, zoals sporten, lachen, of zelfs het eten van kruidig voedsel. Wanneer medicijnen worden gebruikt om de groei van onze nature voorkomende niveau van endorfine, echter, het potentieel voor verslaving en andere negatieve bijwerkingen ontstaan.

Waarom Zijn Opioïden Gevaarlijk?

Omdat opioïden zijn niet alleen effectief bij het verdoven van de pijn, maar ook zorgen voor een gevoel van euforie, moeten gebruikers zich kunnen vinden die willen om terug te keren naar die staat van gelukzaligheid zodra de drug is uitgewerkt. Nog erger, ons lichaam opbouwen van een tolerantie voor opioïden wat betekent dat dezelfde dosis van de medicatie zal uitbrengen minder en minder endorfine hoe langer een persoon maakt gebruik van opioïden. Dus, om verder te gaan naar doffe pijn op hetzelfde niveau, steeds grotere hoeveelheden van de medicijnen nodig. Volgens de Mayo Clinic, hogere doses van opioïden dan die aanbevolen door een arts kan ervoor zorgen dat uw ademhaling en hartslag te vertragen en kan fataal zijn.

Abrupt stoppen van opioïde-gebruik kan ook leiden tot pijn, dat is nog intenser dan de oorspronkelijke pijn die vereist het gebruik van de drugs in de eerste plaats het creëren van een negatieve feedback loop die kunnen leiden gemakkelijk tot verslaving. Illegaal verkregen opioïden kunnen verder worden doorspekt met gevaarlijke verontreinigingen of zelfs sterkere opioïden.