5 Lessen Van Ouderschap Stijlen Over De Hele Wereld

0
216

Hoewel ik worstelde met onvruchtbaarheid voor vijf jaar, was ik gezegend om de ervaring van het moederschap in twee zeer speciale manieren—goedkeuring en zwangerschap/geboorte. Beide reizen zijn zeer verschillend, maar tegelijkertijd levert de begeerde resultaat—het hebben van een kind. Ik zou het niet ruilen voor mijn reis naar het moederschap voor niets in de hele wereld, omdat ik geloof dat het hielp cultiveren van het type van ouder ik ben geworden vandaag.

Omdat ik niet een moeder totdat ik bijna 30 jaar oud, ik had een voordeel van het concentreren op mijn carrière, mijn echtgenoot en mijn eigen behoeften voor langer dan vele van mijn vrienden die hun kinderen in hun vroege en midden jaren twintig. Ik wist niet dat het toen, maar mijn uitdaging met onvruchtbaarheid was eigenlijk een heilige tijd voor mij. Het bood mij de tijd om te genieten in de opvoeding praktijken van mijn beste vrienden en collega ‘ s, want ik was aan de buitenkant te kijken, en was in staat om te observeren veel verschillende parenting styles terwijl ik wachtte (niet altijd zo geduldig om mamma.

Zelfs nu ik heb een moeder meer dan twintig jaar, ik heb niet iemand ontmoet die ouders precies zoals ik doe, maar ik heb ontmoet zo veel geweldige gezinnen die zijn het verhogen van de grote kinderen, ondanks hun verschillende opvoeding van een kind overtuigingen. Ik heb altijd al van de mentaliteit dat we kunnen allemaal van elkaar leren, vooral als het gaat om onze kinderen.

Naast de interactie met ouders en gezinnen hier in mijn gemeenschap, op school en in de kerk, ik hou van het lezen van bijna alles ouderschap-gerelateerd, niet alleen vanwege de entertainment factor, maar door de slimme informatie die ik kan lezen van een goed boek. Ik had onlangs het genoegen van het lezen van een dergelijk boek, Achtung Baby, geschreven door Sara Zaske. Dit was zo ‘ n prachtige uitdrukking van de ervaring van de auteur van een Amerikaanse moeder die verhuist naar Duitsland met haar jonge gezin en heeft haar ogen wijd open naar het immense verschil in het duitse culturele manieren van opvoeden van hun kinderen. “Wanneer ik vertel mijn Amerikaanse vrienden en familie over hoeveel vrijheid duitse ouders geven hun kinderen, ze reageren met verbazing en ongeloof,” roept Zaske.

Dit is waar de auteur had mijn volledige aandacht. Ze zei dat ze had altijd gedacht van zichzelf als een ontspannen ouder totdat ze woonde in Berlijn. (Dat ben ik, dacht ik!) Maar daar gaf haar een snelle smaak van hoeveel ze had opgenomen een moderne Amerikaanse opvoedingsstijl. Ze legt uit dat een meerderheid van de volwassenen in de Verenigde Staten geboren voor 1980 groeide op met veel meer vrijheid dan onze kinderen van vandaag de dag. Bijvoorbeeld, kinderen van die generatie (de periode groeide ik op in!) mochten rijden hun fietsen in de stad van ‘ s morgens tot het donker zonder steeds opnieuw in te checken met hun ouders. (Ik herinner me dit goed door!)

Zaske detail dat de ouders van vandaag, echter, hebben een cultuur van controle. Denk aan de nu populaire uitdrukking “helikopter ouderschap,” waarin de ouders toezicht op bijna elke beweging van hun kroost maken van zonsopgang tot zonsondergang. Maar dit alleen raakt op een groter probleem—niet waardoor onze kinderen genieten van eenvoudige vrijheden, zoals het hebben van meer ongestructureerde spelen, risico ‘ s te nemen, om op een eenvoudige tijd alleen na schooltijd en in het weekend. Het was interessant om te leren dat de duitse cultuur moedigt speelgoed-vrije tijd (love it!) waar voor weken of maanden, vele basisscholen en kinderdagverblijven in heel Duitsland verwijder het speelgoed uit de klas, zodat kinderen moeten vertrouwen op leuke zich met hun eigen verbeelding. Bottom line, Zaske de kinderen bloeide onder deze minder controle levensstijl en werden veel meer veilig en zelfstandig, net als de meeste andere duitse kinderen.

Het lezen van Achtung Baby was een geweldige herinnering over alles wat we kunnen leren door te kiezen voor andere culturen. Hier zijn vier ouderschap stijlen uit de hele wereld die de Amerikaanse gezinnen kunnen genieten en van te leren.

Ouderschap in Japan: net als Duitsland, de kinderen in Japan hebben veel meer vrijheid komen en gaan dan onze Amerikaanse kinderen doen en ze verwacht dat zij hun onafhankelijkheid op zeer jonge leeftijd. Dit omvat de basisschool-leeftijd kinderen aan wie het is toegestaan om alleen te reizen om heen en weer naar school via treinen en bussen. Een van de redenen hun kinderen krijgen veel losser heerst in deze hoedanigheid is Japan de totale criminaliteit. In het onderzoek naar de opvoedingsstijl van Japan, heb ik geleerd dat de oudsten in de gemeenschap graag vrijwilliger om ervoor te zorgen dat de kinderen veilig naar school, voor het pure plezier van de interactie met hen, net als coach hen op een correcte groet. De Japanners geloven in een luide, sterke groet aan elkaar, in het bijzonder bij de aanpak van hun oudsten, anders kan het worden beschouwd als onbeleefd gedrag.

Japanse families geloven ook in een zeer gezond dieet waar rijst is echt een nietje, en stuurde zelfs in hun kinderen lunchboxen naar school elke dag. Bijeenkomsten van de gemeenschap zijn zeer belangrijk, maar als families bij elkaar te krijgen de vrouwen en kinderen hangen samen en bereiden het eten en de mannen samenkomen in een ander deel van het huis en genieten van volwassen dranken.

Wat Kunnen We Leren Van De Japanse Ouders? Japans leren de ouders hoe om te genieten van een zorgeloze tempo van het leven en niet bang te zijn dat hun kinderen. Ze zijn streng als het gaat om onderwijs te respecteren en omarmen van het onderwijs, maar ze weet hoe om te stoppen en de geur van de rozen in het hele proces.

Ouderschap in Italië: Als u houdt van een grote jus en gehaktballen, een uitstekende italiaanse wijn, en de prachtige architectuur en weelderige landschappen, italiaans ouderschap kan goed zijn voor je. Als geheel, italiaans mensen focus op plezier in tegenstelling tot het werk. Ze leven hun dagelijks leven door te genieten van alles wat het leven te bieden heeft, eerder dan zich te concentreren op een 9-5 levensstijl. Bovendien, de italiaanse manier is om kinderen op te voeden zich aan te passen aan de volwassen manier van leven, waardoor het een kind-gerichte wereld. Ze staan bekend om te genieten van alle mooie aspecten van het leven en wonen in een heel ontspannen manier met een sterke familie waarden. Dit omvat natuurlijk genieten van sterke familiebanden, liefde voor goed eten (en wijn!) en het waarderen van beeldende kunst. Dat zei de italiaanse kinderen zijn opgegroeid met de wetenschap dat ze worden gekoesterd en gewaardeerd worden en dat hun geluk is even belangrijk om dat van de volwassenen in hun leven.