5 Lektioner Från Föräldraskap Stilar Runt Om I Världen

0
275

Även om jag kämpade med infertilitet i fem år, jag var välsignad för att uppleva moderskap i två mycket speciella sätt—antagande och graviditet/förlossning. Båda resorna är otroligt olika men på samma gång ger de eftertraktade resultatet—att ha ett barn. Jag skulle inte byta min resa till moderskap för något i hela världen eftersom jag tror att det hjälpte till att odla den typ av förälder jag har blivit idag.

Eftersom jag inte bli en mamma tills jag var nästan 30 år gammal, jag hade en fördel av att fokusera på min karriär, min make och mina egna behov för längre tid än många av mina vänner som hade sina barn i deras början och mitten av tjugotalet. Jag insåg det inte då, men min utmaning med infertilitet var faktiskt en helig tid för mig. Det gav mig tid att suga i föräldraskap praxis från mina närmaste vänner och kollegor, eftersom jag var på utsidan och titta in, och kunde konstatera att många olika föräldraskap stilar som jag väntade (inte alltid så tålmodigt) att bli mamma själv.

Även nu när jag har varit som en mor för över tjugo år, jag har inte träffat någon som föräldrar precis som jag gör, men jag har träffat så många fantastiska familjer som är att uppfostra fina barn, trots deras olika barnuppfostran tro. Jag har alltid varit av åsikten att vi alla kan lära av varandra, särskilt om det kommer att gynna våra barn.

Förutom att interagera med föräldrar och familjer här i min kommun, i skolan och i kyrkan, jag älskar att läsa nästan vad som helst föräldraskap-relaterade, inte bara på grund av underhållning faktor, men på grund av den kunniga information jag kan få fram från en bra läsa. Jag har nyligen haft nöjet att läsa en sådan bok, Achtung Baby, skriven av Sara Zaske. Detta var en så härlig uttryck för författarens erfarenheter av att vara en Amerikansk mamma som flyttar till Tyskland med sin unga familj och har ögonen vidöppna till den enorma skillnaden i den tyska kulturella sätt att uppfostra sina barn. “När jag säger till mina Amerikanska vänner och familj om hur mycket frihet tyska föräldrar ge sina barn, de reagerar med förvåning och misstro,” utbrister Zaske.

Det är där författaren hade min fullständiga uppmärksamhet. Hon sa att hon hade alltid tänkt på sig själv som en avslappnad förälder tills hon bodde i Berlin. (Det är jag, jag trodde!) Men att det gav henne en snabb smak av hur mycket hon hade tagit en modern Amerikansk föräldrastil. Hon förklarar att en majoritet av de vuxna är födda i Usa före 1980 växte upp med mycket mer frihet än våra barn idag. Till exempel, barn i denna generation (den tid jag växte upp i!) var det tillåtet att cykla över hela stan från morgon till mörk utan att ständigt kolla med sina föräldrar. (Jag minns detta väl!)

Zaske beskriver att dagens föräldrar har dock skapat en kultur av kontroll. Tänker på den nu så populära uttrycket “helikopter föräldraskap,” där föräldrar att övervaka nästan varje flytta deras avkomma att göra från morgon till kväll. Men detta endast berör ett större problem—att inte tillåta våra barn att njuta av enkla friheter som att ha en mer ostrukturerad lek, att ta risker, att ha enkla ensam tid efter skolan och på helgerna. Det var intressant att höra att den tyska kulturen uppmuntrar toy-fri tid (älskar det!) där i veckor eller månader, många förskolor och förskolor i hela Tyskland för att ta bort leksaker från sina klassrum så att barnen måste förlita sig på underhållande sig med sin egen fantasi. Bottom line, Zaske barn frodades under denna mindre-styra livsstil och blev betydligt mer säker och självständig, som gör de flesta tyska barn.

Behandlingen Achtung Baby var en bra påminnelse om att allt som vi kan lära oss genom att anamma andra kulturer. Här är fyra föräldraskap stilar från hela världen att Amerikanska familjer kan njuta av och lära sig av.

Föräldraskap i Japan: Mycket som Tyskland, barn i Japan har mycket mer frihet som kommer och går än våra Amerikanska barn gör-och de är förväntade att utöva sin självständighet vid en mycket ung ålder. Detta inkluderar elementary school-aged barn som är tillåtna att resa ensam för att få fram och tillbaka till skolan via tåg och bussar. En anledning till att deras barn får mycket lösare regerar i denna egenskap är Japan är generellt låg kriminalitet. I forska föräldraskap stil i Japan lärde jag mig att de äldste i gemenskapen gärna volontär för att se till att barnen får på ett säkert sätt till skolan, för ren njutning av att interagera med dem, samt coacha dem på en ordentlig hälsning. Den Japanska tror på en hög, stark hälsning till en annan, särskilt när det gäller deras äldste, annars kan det anses oförskämt beteende.

Japanska familjer tror också på en mycket hälsosam kost där ris är verkligen en stapelvara, och även skickas i barnens lunchlådor till skolan varje dag. Träffar i samhället är mycket viktiga också, men när familjer få ihop de kvinnor och barn umgås och förbereda mat och männen samlas i en annan del av huset och njuta av vuxna drycker.

Vad Kan Vi Lära Av Japanska Föräldrar? Japanska föräldrar lära sig att njuta av en mer sorglös tempo i livet och inte oroa sig så mycket om sina barn. De är stränga när det gäller att lära ut respekt och omfattar utbildning, men de vet hur man kan stoppa och lukta på rosor genom hela processen.

Föräldraskap i Italien: Om du älskar en bra brunsås och köttbullar, italienskt vin, och fantastiska arkitektur och lummiga landskap, italienska föräldraskap kan mycket väl vara för dig. Som helhet, italienska folk fokus på njutning i stället för att arbeta. De lever sitt dagliga liv genom att njuta av allt som livet har att erbjuda, snarare än att koncentrera sig på en saab 9-5 livsstil. Dessutom, det italienska sättet att uppfostra barn att anpassa sig till en vuxen livsstil, för att inte göra det till en barn-centrerad värld. De är kända för att uppskatta allt det vackra aspekter av livet och lever i en mycket avslappnat sätt med starka familjevärderingar. Detta inkluderar naturligtvis njuta av starka familjeband, kärlek till god mat (och vin!) och uppskatta konst. Som sagt, italienska barn växer upp med vetskapen om att de är älskade och värdefulla och att deras lycka är lika viktigt att de vuxna i deras liv.