5 Erfaringer Fra Foreldre Stiler Rundt Om I Verden

0
240

Selv om jeg slet med infertilitet for fem år, jeg var så heldig å oppleve mor i to svært spesielle måter—adopsjon og graviditet/fødsel. Begge reisene er utrolig forskjellige, men samtidig gi den gjeve resultat—å ha et barn. Jeg ville ikke bytte min reise til morskap for noe i hele verden, fordi jeg tror det bidro til å dyrke den typen foreldre jeg har blitt i dag.

Fordi jeg ikke bli en mamma før jeg var nesten 30 år gammel, jeg hadde en fordel av å fokusere på karrieren min, min ektefelle og mine egne behov for en lengre periode enn mange av mine venner som hadde sine barn i deres tidlig og midten av tjueårene. Jeg var ikke klar over det da, men min utfordring med infertilitet var faktisk en hellig tid for meg. Det gir meg tid til å suge i barneoppdragelse praksis fra mine nærmeste venner og kolleger fordi jeg var på utsiden ser i, og var i stand til å observere mange forskjellige foreldre stiler som jeg ventet (ikke alltid så tålmodig) til å bli mamma selv.

Selv nå som jeg har blitt mor for over tjue år, jeg har ikke møtt noen som foreldre akkurat som jeg gjør, men jeg har møtt så mange fantastiske familier som er oppdra flotte barn, til tross for deres forskjellige barneoppdragelse tro. Jeg har alltid vært av den oppfatning at vi alle kan lære av hverandre, spesielt hvis den kommer til nytte for våre barn.

I tillegg til samhandling med foreldre og familier her i min samfunnet, på skolen og i kirken, jeg elsker å lese nesten alt barneoppdragelse-relaterte, ikke bare på grunn av underholdning faktor, men på grunn av den kunnskapsrike informasjon jeg kan sanke fra en god leser. Jeg har nylig hatt gleden av å lese en slik bok, Achtung Baby, skrevet av Sara Zaske. Dette var slik en herlig uttrykk for forfatterens opplevelse av å være en Amerikansk mor som flytter til Tyskland med sin unge familie og har øynene åpnet bredt til den enorme forskjellen i den tyske kulturelle måter å oppdra barna sine. “Når jeg forteller mine Amerikanske venner og familie om hvor mye frihet tyske foreldre gir sine barn, de reagerer med overraskelse og vantro,” utbryter Zaske.

Dette er hvor forfatteren hadde min full oppmerksomhet. Hun sa at hun alltid hadde tenkt på seg selv som en avslappet foreldrene til hun bodde i Berlin. (Det er meg, jeg trodde!) Likevel blir det ga henne en rask smak av hvor mye hun hadde slukt en moderne Amerikansk foreldre stil. Hun forklarer at et flertall av voksne som er født i Usa før 1980 og vokste opp med mye mer frihet enn våre barn i dag. For eksempel, barn i den generasjon (tidsperioden jeg vokste opp i!) fikk lov til å ri sine sykler over hele byen fra morgen til mørke uten å kontinuerlig sjekke inn i følge med sine foreldre. (Jeg husker dette godt!)

Zaske utdyper at dagens foreldre har imidlertid skapt en kultur av kontroll. Tenk på den nå populære uttrykket “helikopter barneoppdragelse,” der foreldre er å føre tilsyn nesten hver eneste bevegelse deres avkom gjøre fra morgen til kveld. Men dette er bare berører et større problem—ikke slik at våre barn til å nyte enkel friheter som å ha mer ustrukturert lek, til å ta sjanser, å ha enkle alene tid etter skolen og i helgene. Det var interessant å høre at den tyske kulturen oppfordrer leketøy-fri tid (elsker den!) hvor i uker eller måneder, mange barnehagen og barnehager over hele Tyskland fjerne dem fra deres klasserom, slik at barna må stole på underholdende i seg selv med sin egen fantasi. Bottom line, Zaske for barn og blomstret under dette mindre-kontrollerende livsstil og ble langt mer trygge og selvhjulpne, som gjør de fleste tyske barn.

Lesing Achtung Baby var en flott påminnelse om alt vi kan lære ved å omfavne andre kulturer. Her er fire foreldre stiler fra hele verden som Amerikanske familier kan nyte og lære av.

Foreldre i Japan: Mye som Tyskland, barn i Japan har mye mer frihet kommer og går enn våre Amerikanske barna gjør, og de er forventet å utøve sin uavhengighet i svært ung alder. Dette inkluderer elementary school-aged barn som får lov til å reise alene til å komme frem og tilbake til skolen via tog og busser. En grunn til at deres barn får mye løsere regjerer i denne kapasiteten er Japans samlede lav kriminalitet. Å forske på vedkommendes stil i Japan, fikk jeg vite at den eldste i samfunnet lykkelig frivillig til å sørge for at barna komme trygt til og fra skolen, for den store glede av å samhandle med dem, så vel som trener dem på en skikkelig hilsen. Den Japanske tror på en høy, sterk hilsen til en annen, spesielt når adressering deres eldste, ellers kan det bli ansett som uhøflig oppførsel.

Japanske familier også tror på en veldig sunn diett der ris er virkelig en stift, og er selv sendte i barnas lunchboxes til skolen hver dag. Samfunnet sammenkomster er veldig viktig, men når familiene kommer sammen kvinner og barn henger sammen og lage mat og menn samles i en annen del av huset og nyte voksne drikker.

Hva Kan Vi Lære Av Japanske Foreldre? Japanske foreldre lære hvordan du kan nyte en mer bekymringsløs tempo i livet og ikke bekymre deg så mye om sine barn. De er strenge når det kommer til undervisning respekt og omfavne utdanning, men de vet hvordan de skal stoppe og lukte på roser hele prosessen.

Foreldre i Italia: Hvis du elsker en god saus og kjøttboller, god italiensk vin, og fantastisk arkitektur og frodige landskap, italiensk foreldre kan godt være noe for deg. Som en helhet, italiensk folk fokus på nytelse i motsetning til å jobbe. De lever sitt daglige liv ved å nyte alt som livet har å tilby, snarere enn å konsentrere seg om en 9-5 livsstil. I tillegg, den italienske måten er å oppdra barn til å tilpasse seg de voksnes måte av livet, ikke noe som gjør det til et barn-sentriske verden. De er kjent for å sette pris på alle de vakre aspekter av livet og lever i en veldig avslappet måte, med sterke familieverdier. Dette, selvfølgelig, inkluderer nyter sterke familiebånd, en elsker av god mat (og vin!) og verdsette kunst. Når det er sagt, italiensk barn er brakt opp med vissheten om at de er elsket og verdsatt, og at deres lykke er like viktig at de voksne i deres liv.