5 Lektioner Fra Forældre Stilarter Rundt Om I Verden

0
216

Selv om jeg kæmpede med infertilitet for fem år, var jeg så velsignet at opleve moderskabet i to meget specielle måder—vedtagelse og graviditet/fødsel. Begge ture er utrolig forskellige, men samtidig giver den eftertragtede resultat—at have et barn. Jeg ville ikke bytte min rejse til barsel for noget i hele verden, fordi jeg tror, at det hjalp med at dyrke den type forælder, som jeg er blevet i dag.

Fordi jeg ikke bliver en mor, indtil jeg var næsten 30 år gammel, har jeg haft en fordel af at fokusere på min karriere, min ægtefælle og mine egne behov for længere tid end mange af mine venner, der havde deres børn i begyndelsen og midten af tyverne. Jeg vidste det ikke dengang, men min udfordring med infertilitet var faktisk en hellig tid for mig. Det gav mig tid til at suge i forældrerollen praksis, fra mine nærmeste venner og arbejdskolleger, fordi jeg var på det uden at kigge i, og var i stand til at observere mange forskellige forældre stilarter, som jeg ventede (ikke altid så tålmodigt) til at blive en mor.

Selv nu, at jeg har været en mor i over tyve år, jeg har ikke mødt nogen, at forældre præcis, som jeg gør, men jeg har mødt så mange fantastiske familier, som opdrager dejlige børn, på trods af deres forskellige børneopdragelse overbevisninger. Jeg har altid været af den tankegang, at vi alle kan lære af hinanden, især hvis det kommer til at gavne vores børn.

Ud over at interagere med forældre og familier her i mit samfund, i skolen og i kirken, jeg elsker at læse næsten alt forældrerollen-relaterede, ikke kun på grund af den underholdning faktor, men på grund af den kyndige oplysninger, som jeg kan indsamle fra en god læser. For nylig havde jeg den fornøjelse af at læse en sådan bog, Achtung Baby, skrevet af Sara Zaske. Det var sådan en dejlig udtryk for forfatterens oplevelse af at være en Amerikansk mor, der flytter til Tyskland med sin unge familie, og det har hendes øjne åbnet, bred til at den enorme forskel i den tyske kulturelle måder at opdrage deres børn. “Når jeg fortæller mine Amerikanske venner og familie om, hvor meget frihed tyske forældre giver deres børn, de reagerer med overraskelse og vantro,” udbryder Zaske.

Dette er, hvor forfatteren havde min fulde opmærksomhed. Hun sagde, at hun havde altid tænkt på sig selv som en afslappet forældre, indtil hun boede i Berlin. (Det er mig, tænkte jeg!) Alligevel bliver der gav hende en hurtig smagsprøve på, hvor meget hun havde absorberet en moderne Amerikansk parenting style. Hun forklarer, at et flertal af voksne, der er født i Usa før 1980, voksede op med meget mere frihed end vores børn i dag. For eksempel, at børn i denne generation (den periode, jeg voksede op i!) fik lov til at ride deres cykler over hele byen fra morgen til mørke, uden at der til stadighed ind i med deres forældre. (Jeg husker det godt!)

Zaske uddyber, at der i dag er forældre, men har skabt en kultur af kontrol. Tror i den nu populære sætning “helikopter-forældre”, hvor forældre er at føre tilsyn med næsten hver flytte deres afkom gøre fra morgen til aften. Men dette er kun berører et større problem—ikke at lade vores børn til at nyde simple frihedsrettigheder som at have mere ustruktureret leg, til at tage risici, at have enkle alene tid efter skole og i weekender. Det var interessant at erfare, at den tyske kultur, der opfordrer til toy-fri tid (elsker det!) hvor der for uger eller måneder, mange børnehaver og børnehaver i hele Tyskland fjerne legetøj fra deres klasseværelser, så børnene skal stole på underholdende selv med deres helt egen fantasi. Bottom line, Zaske børn trivedes under denne mindre kontrollerende livsstil og blev langt mere sikker og den selvhjulpne, som gør de fleste tyske børn.

Læsning Achtung Baby var en stor påmindelse om alt det, vi kan lære ved at favne andre kulturer. Her er fire forældre stilarter fra hele verden, at Amerikanske familier kan nyde og lære fra.

Forældre i Japan: Meget som Tyskland, børn i Japan har meget mere frihed, der kommer og går, end vores Amerikanske børn gør, og de er forventet at udøve deres uafhængighed i en meget ung alder. Dette omfatter elementary school-aged børn, der får lov til at rejse alene, for at komme frem og tilbage til skolen via toge og busser. En grund til, at deres børn får meget løsere hersker i denne kapacitet er Japans samlede lav kriminalitet. I forske parenting style of Japan, har jeg lært, at ældre i samfundet lykkeligt frivillige til at sørge for børnene komme sikkert til skole, til ren og skær nydelse af at interagere med dem, så godt som træner dem på en ordentlig velkomst. Den Japanske tror, i en høj, stærk hilsen til en anden, især når man tager fat på de ældre, ellers kan det betragtes som uhøfligt adfærd.

Japanske familier tror også på en meget sund kost, hvor ris virkelig er en fast bestanddel, og er endda sendt i deres børns madkasser til skole hver dag. Fællesskabet møder er meget vigtige, men når familierne mødes kvinder og børn hænge sammen og forberede mad og mænd samles i en anden del af huset og kan nyde drikkevarer til voksne.

Hvad Kan Vi Lære Fra De Japanske Forældre? Japansk forældre lære at nyde en mere ubekymrede livsstil og ikke bekymre sig så meget om deres børn. De er streng, når det kommer til undervisning, respekt og værdsættelse af uddannelse, men de ved, hvordan at stoppe op og dufte til roserne gennem hele processen.

Forældrerollen i Italien: Hvis du elsker en god sovs og frikadeller, udsøgte italienske vin, og fantastiske arkitektur og frodige landskaber, italienske forældre kan godt være for dig. Som helhed, italienske folk, fokus på nydelse, som modsætning til at arbejde. De lever deres daglige liv ved at nyde alt det, livet har at tilbyde i stedet for at fokusere på en 9-5 livsstil. Hertil kommer, at den italienske måde er at gøre børn til at tilpasse sig til den voksne liv, ikke gør det til en børne-centreret verden. De er kendt for at sætte pris på alle de smukke aspekter af livet og lever i en meget afslappet måde med stærke familieværdier. Dette inkluderer selvfølgelig at nyde stærke familiemæssige bånd, en elsker af god mad (og vin!) og værdsætte kunst. Det sagt, italienske børn er opdraget med den viden, at de er skattet og værdsat, og at deres lykke er lige så vigtigt at den voksne i deres liv.