Kan Behandlet Mat Være Sunn?

0
245

Forrige uke hadde jeg gleden av å tilbringe litt tid med den fantastiske leger, sykepleiere og forvaltere av helsetjenester selskap som heter Helse ved Design i San Antonio,Texas.

I en av mine presentasjoner til denne gruppen, sa jeg at så bearbeidet mat har kommet for å gjøre opp mer og mer av vårt inntak av mat, den ernæringsmessige kvaliteten av vårt kosthold har lidd.>

I Q&A etter min presentasjon, en av legene ba meg om å definere nøyaktig det handler om behandling som gjør matvarer dårlig for oss. “Min mor bokser grønnsaker fra hagen hennes hvert år,” sa han. “Er denne behandlingen som gjør dem grønnsaker usunne?”

Jeg innså at jeg har vært skyldig i å bruke ordet “behandlet” i en slags lat måte, som en generell term for å beskrive mat som ikke legger til mye – eller avlede oppmerksomheten fra den ernæringsmessige kvaliteten av vårt kosthold. Som om all behandling er den samme, og alle behandlet mat er dårlig for deg. Men, selvfølgelig, dette er ikke tilfelle i det hele tatt.

Se også: Bearbeidet Mat: Hvor mye Er For Mye?

 

Noen former for behandling strip næringsstoffer fra mat og legge til uønskede kjemikalier, er å skape mer konsentrerte kilder av tomme kalorier. Men behandlingen kan også gjøre mange ønskelige ting, for eksempel å fjerne urenheter, drepe patogener, legge til eller opprette gunstige forbindelser, og gjør næringsstoffer mer bio-tilgjengelig.

Se også: Hvordan Matlaging Påvirker Næringsstoffer

 

Ta yoghurt, for eksempel. Melk er første pasteurisert å drepe skadelige bakterier. Det er så inokulert med aktive kulturer og varmet til å fremme veksten av probiotiske bakterier. Som de formere, disse bakterier bryte ned mye av laktose i melk, noe som gjør melken mer fordøyelig. De forhindrer også melk fra ødelegger så raskt som det ellers ville.

Ikke All Bearbeidet Mat Er Dårlig for Deg

Yoghurt er helt klart en bearbeidet mat og likevel ville jeg si at behandlingen forbedrer sin verdi. Ja, noen næringsstoffer går tapt til pasteurization prosessen. Nesten alle av vitamin C i rå melk, for eksempel, er ødelagt. Men melk ikke inneholder mye vitamin C til å begynne med. Den primære næringsstoffer i melk, protein, kalsium og kalium—er i stor grad upåvirket, og probiotiske bakterier legge til flere fordelaktige egenskaper.

Nå la oss ta et eksempel fra den andre enden av bearbeidet mat spektrum: gelé bønner.