Hva Er Opphavet til “Gerrymandering’?

0
234

Jeg har hørt ordet “gerrymandering” mye i nyhetene i det siste. For eksempel, Nord-Carolina domstol at tilstanden er partisan gerrymander var grunnlovsstridig, og nettsiden FiveThirtyEight nettopp ferdig med en seks-del podcast-serie kalt Gerrymandering-Prosjektet. Det er et hett tema i Amerikansk politikk akkurat nå, men “gerrymandering” også slo meg som et merkelig ord, og jeg begynte å lure på om dens opprinnelse, som viste seg å være interessant.

Selv om de fleste andre demokratier er også i det minste teoretisk utsatt for gerrymandering, det ser ut til å ha startet i gode gamle U. S. av A. Beklager.

Hva Er Gerrymandering?

Gerrymandering er å tukle med grensene for electoral distriktene for å gi gruppen en slags fordel. Pasienten null for gerrymandering var Massachusetts hele veien tilbake i 1812 da guvernør undertegnet en lov som redrew statens district linjer for å gi en fordel til den Demokratisk-Republikanske partiet over konkurrerende føderalistpartiet. At governor ‘ s navn var Elbridge Gerry.

Som er Opphavet til Navnet “Gerrymandering’?

Den Føderalistene ble rasende og, i henhold til Smithsonian Magazine, et Føderalistisk middag samtalen førte til ideen om at formen av en ny bydel lignet et monster. En gjest, Elkana Tisdale, trakk en lang-necked, klorte monster over kartet, forårsaker en annen gjest til å kommentere at det så ut som en salamander, og deretter poeten Richard Alsop kommenterte at nei—det var ikke en salamander, men en “Gerry-mander” i ære av guvernør Gerry. Andre kilder kreditt Føderalistisk avisredaksjoner, blant annet Nathan Hale, med oppfinnelsen av begrepet, men uansett, tegneserie dukket opp i “Boston Gazette” og stivnet navnet og konseptet i den Amerikanske fantasi. Av 1848, ordet hadde funnet ordliste aksept.

Hvordan til å Uttale ‘Gerrymander’

Og du vil legge merke til at begrepet ble opprinnelig uttales “gary-mander” til å reflektere uttalen av Guvernør Gerry ‘ s navn, men gitt at de første radiostasjonene ikke starte kringkasting frem til tidlig på 1900-tallet, var det ingen massemedia til å fortelle folk hvordan å uttale ordet de skulle lese, og folk begynte å tolke ordet som “jerry-mander,” så det er hva vi kaller det i dag.

Hvordan Fungerer Gerrymandering

De to vanligste metodene for gerrymandering er kalt “sprekker” og “pakking.”

Sprengning tar visse typer velgere—de av en bestemt rase eller politisk parti—og sprer dem ut over mange distrikter slik at de ikke har nok stemmer i noen av dem til å vinne.

Pakking ta alle de velgerne og i stedet pakker dem inn i en misformet district, så de kan vinne det ene distriktet, men ingen andre.

I henhold til Elbridge Gerry ‘ s etterkommere, han var motvillig til å signere gerrymandering bill, så dessverre, han er sikkert rulle, sprengning, og pakking i graven for å få hans arv være at hans navn er knyttet til denne onde politiske praksis.

Bilde via Wikimedia Commons: Public Domain, Link

Mignon Fogarty er Grammatikk Jente og grunnlegger av Rask og Skitne Tips. Sjekk ut hennes New York Times bestselger, “Grammatikk Jente er Rask og Skitne Tips for Bedre å Skrive.