Hur man tar Hand om Bestick

0
278

Jag älskar att få e-post från Inhemska VD läsare och lyssnare. Det hjälper mig att veta att jag är på rätt spår när det kommer till mitt råd, och det hjälper mig att komma upp med nya avsnitt baserat på dina frågor.

Jag fick nyligen ett mail från Dave ber om tips på att hålla knivarna vassa, speciellt tips annat än att bara vässa dem på regelbunden basis. Detta är en stor fråga! Kniv-set kan vara en av de dyraste inköp som du gör för ditt kök, intill apparater och köksredskap. Om du har investerat i en hög kvalitet uppsättning av knivar, dagens episod kommer inte bara hjälpa dig att lära dig hur man tar hand om dem, men också hur man kan alltid hålla dem skarpa och klara att använda..

Tips #1: Använd Dina Knivar På Rätt Sätt

Visste du att det finns ett korrekt sätt att använda en kniv, särskilt de större kock-stil knivar? Lyckligtvis är det ganska lätt att veta om du använder dem på rätt sätt. Först och främst, använd alltid en skärbräda, som kommer att skydda både din kniv och din bänkskiva. Om skärbräda är gjord av plast eller trä spelar ingen roll när det gäller att skydda dina knivar. Något av de material som är mjukare, och därför mindre benägna att döva din kniv, än sten bänkskivor.

För det andra, gör ditt bästa för att inte skapa ett ljud när du använder en stor kniv. Du kan uppnå detta genom att se till den punkt som är den första sak som berör styrelsen, då gungar det ner till handtaget. Detta tar lite övning för att vänja sig, men se till att din kniv är inte ständigt bli smällde mot en skärbräda kommer att bidra till att hålla den vass. Det är en bra video av denna teknik på Youtube. Sök bara efter MasteringKnifeSkills kanal. Det kallas att Bemästra Kniv Färdigheter – Granska-Högt och Lågt Tekniker.

Nu kommer jag erkänner villigt att jag har haft nätter när jag har varit lite miffed på Mr Inhemska VD och har utnyttjat den passiv-aggressiva teknik för att säga, “jag är bra”, medan att hacka häcklaren av en försvarslös lök. Ta det från mig, män vet bättre än att försöka komma in i ett kök där en upprörd kvinna som är beväpnad med en kniv. Så lugnt dice dina grönsaker och lägg kniven bort innan hash det ut med hennes fästman. Det kommer att hjälpa dig att ha en mindre flyktiga samtal med din make / maka, samt skydda dina bestick.

Se även: Mr Inhemska VD Skålen Tvål Fiasko

Tips #2: Tvätta Dina Knivar På Rätt Sätt

Det bästa sättet att diska knivar är för hand och sedan torka dem med en handduk. Helt enkelt använda en mjuk svamp och ett milt diskmedel att torka dem rena. Ett tips som min mamma lärde mig som barn var att aldrig sätta flera vassa knivar i ett handfat med vatten med diskmedel. Det är alldeles för enkelt att ta ett blad istället för ett handtag, som, om dina knivar är i gott skick, kan orsaka en ganska anständig klipp. Satte bara en, kanske två knivar i ett diskmedel diskbänken för att njuta, men var medvetna om var de är och hur de lägger så kan du säkert dra ut dem när det är dags att torka dem rena. Omedelbart efter att du tvättat dem, låt dina knivar, dropp torka lite i ett diskställ innan torka dem torra med en handduk. Detta förhindrar knivarna från att få vatten fläckar som kan leda till rost.

Undvika att sätta vassa knivar i diskmaskinen. Detta kan orsaka dem att slå mot varandra och andra silverföremål, som kommer att leda dem till tråkig. Om du behöver för att sätta dem i diskmaskin, lägga dem horisontellt på den övre korgen med ingenting att röra blad för att se till att de inte få stryk i cykeln.

Tips #3: Förvara Dina Knivar På Rätt Sätt

Den sista tips för att hålla dina knivar vassa erbjudanden med hur du förvarar dem. Även om det kan vara frestande att slänga alla dina knivar i ett “kli” lådan i köket, kör du en stor risk för att de åter kommer att slå in i varandra och bli tråkig. Det finns flera alternativ för att hålla detta från att hända. Det vanligaste alternativet är att använda kniven för att blockera dina knivar kom in. Om dina bestick set kom inte med en träbit, kanske du kan hitta en som matchar det inställda eller bitar som du äger. Om dina knivar kom med hening fall eller andra plast vakter, använda dem när du förvarar din knivar.

Ett billigare alternativ till bryning fall är vin korkar. Börja samla naturligt vin korkar, antingen från ditt eget hem eller från en vän om du inte dricker. För att förvandla dem till stor kniv lagring, helt enkelt skär en skåra i kork och trä den på din kniv innan du lägger det i lådan. Detta kommer att lägga till lite av en stötfångare till varje kniv, som kommer att hålla dem alla separat och säker.

Så är de 3 tips för att hålla dina knivar vassa. Genom att följa dem, tillsammans med regelbunden slipning, en bra kniv som kan pågå dig inte bara ett år, men kanske till och med årtionden. Om du tvivlar, jag ska ta dig för att se min mammas kniv set som hon har haft sedan innan jag började göra rätter som barn.

Har en fråga om något i denna episod? Eller ett förslag på en framtida podcast? Skicka mig ett mail på DomesticCEO@quickanddirtytips.com eller lägga upp den på den Inhemska VD Facebook-vägg eller på min Twitter-feed.

Tills nästa gång, jag är den Inhemska VD, hjälper du älskar ditt hem.

Kök Kniv och Kniv Blockera bilder från Shutterstock