Kan Verwerkt Voedsel Gezond Zijn?

0
232

Vorige week had ik het genoegen van het doorbrengen van wat tijd met de prachtige artsen, verpleegkundigen en beheerders van een farmaceutisch bedrijf, genaamd de Gezondheid door het Ontwerp in San Antonio,Texas.

In een van mijn presentaties aan deze groep, ik zei dat als verwerkte voedingsmiddelen zijn gekomen om meer en meer van onze voeding, de voedingswaarde van onze voeding heeft geleden.>

In de Q&A na mijn presentatie, een van de artsen vroeg me om precies aan te geven is over de verwerking van dat maakt het voedsel slecht voor ons is. “Mijn moeder blikken fruit uit haar tuin elk jaar,” zei hij. “Is deze verwerking maken van deze groenten ongezond?”

Ik realiseerde me dat ik me schuldig hebben gemaakt aan het gebruik van het woord “verwerkt” in een soort van luie manier, als een term om te beschrijven voedingsmiddelen die niet veel – of zelfs afbreuk aan de voedingswaarde van onze voeding. Als de verwerking is hetzelfde en alle verwerkte voedingsmiddelen zijn slecht voor je. Maar, natuurlijk, dit is niet het geval.

Zie ook: Verwerkte Levensmiddelen: hoeveel Is Te Veel?

 

Sommige vormen van verwerking strip voedingsstoffen uit de voeding en het toevoegen van ongewenste chemicaliën, het creëren van meer geconcentreerde bronnen van lege calorieën. Maar de verwerking kan doen ook veel goede dingen, zoals het verwijderen van onzuiverheden, het doden van ziekteverwekkers, toevoegen of het maken van heilzame stoffen, en het maken van nutriënten meer bio-beschikbaar.

Zie ook: Hoe Koken Invloed Voedingsstoffen

 

Neem yoghurt, bijvoorbeeld. Wordt de melk eerst gepasteuriseerd om te doden van schadelijke bacteriën. Het is vervolgens geïnoculeerd met actieve culturen en opgewarmd tot bevordering van de groei van probiotische bacteriën. Als ze zich vermenigvuldigen deze bacteriën breken veel van de lactose in de melk, waardoor de melk beter verteerbaar. Ze voorkomen ook de melk bederft zo snel als anders het geval zou zijn.

Niet Alle Verwerkte Voedingsmiddelen Zijn Slecht voor Je

Yoghurt is duidelijk een van verwerkt voedsel en toch zou ik zeggen dat de verwerking verbetert haar waarde. Ja, sommige voedingsstoffen zijn verloren voor de pasteurisatie proces. Bijna alle van de vitamine C in rauwe melk, bijvoorbeeld, is vernietigd. Maar melk bevat veel vitamine C om te beginnen met. De primaire voedingsstoffen in melk—eiwit, calcium en kalium—zijn grotendeels onaangetast, en de probiotische bacteriën toe te voegen een aantal gunstige eigenschappen.

Nu laten we een voorbeeld nemen aan het andere eind van de verwerkte voedingsmiddelen, spectrum: jelly beans.