Hvad Er Oprindelsen af “Gerrymandering’?

0
227

Jeg har hørt ordet “gerrymandering” en masse nyheder siden sidst. For eksempel, en North Carolina-domstolen fastslog, at dens tilstand er partisk gerrymander var forfatningsstridig, og FiveThirtyEight hjemmeside netop afsluttet et seks-del-podcast-serie kaldes Gerrymandering Projekt. Det er et varmt emne i Amerikansk politik lige nu, men “gerrymandering” også slog mig som en mærkelig ord, og jeg begyndte at spekulerer på, om dens oprindelse, som viste sig at være interessant.

Selv om de fleste andre demokratier er også i det mindste teoretisk er modtagelige for gerrymandering, det ser ud til at have gang i de gode gamle U. S. A. Ked af det.

Hvad Er Gerrymandering?

Gerrymandering er at rode med grænserne for valgdistrikter for at give din gruppe en slags fordel. Patienten nul for gerrymandering var Massachusetts hele vejen tilbage i 1812, hvor guvernøren underskrevet et lovforslag, der tegnede statens kvarter linjer for at give en fordel til de Demokratisk-Republikanske parti i løbet af de konkurrerende Føderalistiske parti. At governor ‘ s navn blev Elbridge Gerry.

Der Opfandt Navnet “Gerrymandering’?

Den føderale regering blev rasende, og ifølge Smithsonian Magazine, en Føderalistisk middagsselskab samtale førte til den idé, at formen af en ny bydel lignede et monster. En gæst, Elkana Tisdale, trak en lang hals, kradsede monster over de kort, der forårsager en anden gæst at kommentere, at det lignede en salamander, og så digter Richard Alsop kommenterede, at nej—det var ikke en salamander, men en “Gerry-josef søndergaard” til ære for guvernør Gerry. Andre kilder kredit Føderalistiske avis-redaktører, herunder Nathan Hale, med at opfinde udtrykket, men enten måde, tegnefilm dukkede op i “Boston Gazette” og størknede navnet og konceptet i det Amerikanske fantasi. Af 1848, ordet havde fundet ordbog accept.

Hvordan Udtales ‘Gerrymander’

Og du vil bemærke, at begrebet blev oprindeligt udtalt “gary-josef søndergaard” afspejler udtalen af Guvernør Gerry ‘ s navn, men i betragtning af at de første radiostationer ikke starte udsendelser indtil begyndelsen af 1900-tallet, var der ingen massemedierne til at fortælle folk, hvordan at udtale de ord, de læser, og folk begyndte at fortolke ord som “jerry-josef søndergaard,” så det er hvad vi kalder det i dag.

Hvordan Virker Gerrymandering

De to mest almindelige metoder til gerrymandering kaldes “cracking” og “pakning.”

Revner tager visse typer af vælgere—dem, der er af en bestemt race eller politisk parti—og spreder dem ud over mange distrikter, så de ikke har stemmer nok i nogen af dem til at vinde.

Pakning tage alle disse vælgere og i stedet pakker dem ind i en misdannet district, så vinder de, at et distrikt, men ingen andre.

Ifølge Elbridge Gerry ‘ s efterkommere, han var tilbageholdende med at underskrive den gerrymandering regning, så desværre, han er nok at rulle, revner, og pakning i sin grav, for at få hans arv være, at hans navn er forbundet med denne skurkagtige politiske praksis.

Billede via Wikimedia Commons: det Offentlige område, Link

Mignon indre værdis metode er Grammatik Pige og grundlægger af Hurtig og Beskidt Tips. Tjek hendes New York Times bestseller, “Grammar Girl ‘ s Quick and Dirty Tips til Bedre at Skrive.