Hoe de Zorg voor Bestek

0
214

Ik hou van e-mails ontvangen van Binnenlandse CEO lezers en luisteraars. Het helpt me om te weten dat ik op het juiste spoor als het gaat om mijn advies, en helpt ook bij mij komen met nieuwe afleveringen gebaseerd op uw vragen.

Ik kreeg onlangs een e-mail van Dave te vragen voor tips over het houden van messen scherp, specifiek tips voor andere dan alleen het slijpen van hen op een regelmatige basis. Dit is een goede vraag! Mes sets kan een van de duurste aankopen die u voor uw keuken, naast de apparatuur en de pannen. Als je hebt geïnvesteerd in een hoogwaardige set van messen, de aflevering van vandaag zal niet alleen u helpen te leren hoe de zorg voor hen, maar ook hoe om altijd houden ze scherp en klaar om te gebruiken..

Tip #1: Gebruik Je Messen Goed

Wist u dat er een juiste manier gebruik te maken van een mes, in het bijzonder de grotere chef-stijl messen? Gelukkig, het is vrij gemakkelijk om te weten als u ze correct. Ten eerste, gebruik altijd een snijplank, die de bescherming van zowel je mes en je aanrecht. Of de snijplank is gemaakt van hout of plastic maakt niet uit als het gaat om het beschermen van uw messen. Een van deze materialen is zachter, en daarom waarschijnlijk minder saai uw mes, dan de stenen werkbladen.

Ten tweede, doe je best om het niet maken een geluid als met behulp van een groot mes. Dit kunt u bereiken door ervoor te zorgen dat de punt is het eerste ding dat het bord aanraakt, dan is het schommelen van het vast aan het handvat. Dit vergt enige oefening om te wennen aan, maar zorg ervoor dat je mes niet constant sloeg tegen een snijplank zal helpen om het scherp. Er is een grote video van deze techniek op Youtube. Gewoon zoeken naar de MasteringKnifeSkills kanaal. Het heet Mastering Mes Vaardigheden – het bekijken van de Hoge en Lage Technieken.

Nu, ik geef grif toe dat ik al nachten als ik heb het al een beetje teleurgesteld in de Heer Binnenlandse CEO en hebben gebruik gemaakt van de passief-agressieve techniek van zeggende: “ik ben in orde”, terwijl het hakken met het vinden van een weerloze ui. Neem het van mij aan, de mannen weten beter dan proberen te komen in een keuken waar een vrouw boos is gewapend met een mes. Dus rustig dobbelstenen uw groenten en leg het mes weg voordat vermenging met de man. Het zal u helpen om een minder vluchtig gesprek met uw partner, alsmede de bescherming van uw bestek.

Zie ook: Mr. Binnenlandse CEO ‘ s Zeep-Fiasco

Tip #2: Was Je Messen Goed

De beste manier om zich te wassen messen met de hand en droog ze goed af met een handdoek. Gebruik een zachte spons en een mild afwasmiddel te veeg ze dan schoon. Een tip die mijn moeder me leerde als kind was om nooit meer scherpe messen in een gootsteen van schuimend water. Het is veel te gemakkelijk om te grijpen een mes in plaats van een hendel, die, als uw messen in goede conditie zijn, kan leiden tot een heel behoorlijk te snijden. Alleen één, misschien twee messen in een schuimend gootsteen om te genieten, maar blijf op de hoogte van waar ze zijn en hoe ze liggen, zodat je veilig kunt halen ze uit wanneer het tijd is om veeg ze dan schoon. Direct na het wassen, en laat uw messen drip dry een beetje in een afdruiprek voordat ze droog met een handdoek. Dit voorkomt dat de messen van het krijgen van water vlekken die kunnen leiden tot roest.

Vermijd het gebruik van scherpe messen in de vaatwasser. Dit kan leiden tot het slaan tegen elkaar en andere zilverwerk, waardoor ze te saai. Als je dat doet moet je ze in de vaatwasser, leg ze dan horizontaal op het bovenste rek met niets aanraken van de messen en zorg ervoor dat ze niet in elkaar geslagen in de cyclus.

Tip #3: Bewaar Uw Messen Correct

De laatste tip voor het houden van uw messen scherp bezighoudt met hoe je ze opslaan. Hoewel het misschien verleidelijk om te gooien al uw messen in een “scherpe” lade in de keuken, loopt u een groot risico dat ze weer kloppen in elkaar en krijgen saai. Er zijn verschillende opties om te voorkomen dat dit gebeurt. De meest voorkomende optie is het gebruik van het mes blok dat uw messen kwam. Als je bestek niet voorzien van een houten blok, u mag in staat zijn om er een te vinden die overeenkomt met de ingestelde of stukken die u bezit. Als uw messen kwam met honing gevallen of een ander plastic bewakers, ze gebruiken wanneer je opslaan van uw messen.

Een goedkoper alternatief voor honing gevallen zijn wijn kurken. Begin met het verzamelen van natuurlijke wijn kurken, hetzij vanuit uw eigen huis of van een vriend als je niet dronk. Om ze om te zetten in grote mes opslag, knip een gleuf in de kurk en slip op je mes voordat u het in de lade. Dit voegt een beetje van een bumper tot elk mes, die houden ze allemaal apart en veilig.

Dat zijn dus de 3 tips om uw messen scherp. Door hen te volgen, samen met regelmatige verscherping, een goede kwaliteit van de messen kunt u niet alleen jaren, maar misschien zelfs decennia. Als je twijfelt, neem ik jullie mee naar mijn mama ‘ s knife set die ze had al voordat ik begon met gerechten als een kind.

Heb je een vraag over iets in deze aflevering? Of een suggestie voor de toekomst podcast? Stuur mij een e-mail naar DomesticCEO@quickanddirtytips.com of post het op de Binnenlandse CEO van Facebook muur of op mijn Twitter-feed.

Tot de volgende keer, ik ben de Binnenlandse CEO, die u helpen houden uw huis.

De keuken Mes en het Mes Blok beelden van Shutterstock