Hvordan å være Mannerly med Barn

0
257

Jeg ofte diskuterer generisk manerer emner eller manerer situasjoner av andre, men jeg hadde noe interessant som skjedde med meg sist helg. Tenkte jeg det kunne være underholdende og praktisk for meg å bryte ned hvordan jeg håndterte situasjonen for bedre eller verre.

Været hadde varmet betraktelig, og jeg tenkte at det var på høy tid at jeg fikk ut og rengjøres bladene ut av mitt verksted. Men når jeg åpnet min inngangsdør hva jeg opplevde var helt uventet.

Hvordan å være Mannerly i Uventede Situasjoner

Som jeg sa, jeg var på vei ut for en rolig tid på blad raking. Min fire år gamle hadde visjoner om å sette seg inn i gigantiske blad hauger. Det vi fant var sju nabolaget gutter prøver forgjeves å spille fotball i vår front yard, som bare skjer for å være ganske liten med et tre i en stor murstein planter.

Jeg ble overrasket, men holdt min kule. Tross alt, barna er ofte ute etter en grunn til toalettpapir i noens hjem. Hvorfor gi dem en grunn? Jeg sa: “Hei, gutter. Jeg beklager å fortelle deg at jeg er nødt til å gjøre litt hagearbeid, slik at du ikke vil være i stand til å spille fotball i mitt verksted.” Det er helt innenfor de regler som er rett ut til å forklare situasjonen når du ber folk om å gjøre noe—som går ut plenen. Det er mitt verksted. Jeg har arbeid å gjøre. Du kan ikke være her fordi du vil være i veien. Jeg var ikke frekk– bare om fakta.

Det var åpenbart forferdelse så jeg spøkefullt lagt til, “jeg kan ikke betale deg, men du er mer enn velkommen til å hjelpe oss med å rake opp bladene.” Forestill min egen forferdelse når fire av guttene bestemte seg for å bo og hjelp! Jeg plutselig ble leder av fem barn, fire av dem hadde jeg aldri sett før!

Når vi som voksne behandler barn med respekt og vennlighet, tar de små notater på hvordan de ønsker å bli når de vokser opp.

Hvordan å være Mannerly med Barn

Jeg innså min jobb nå ville trolig ta dobbelt så lang tid å gjennomføre, men jeg så på dette som en mulighet til å mentor nabolaget barn og vis min egen som nye venner og spontanitet er velkommen. Det ville ha vært like lett å le av det og sende barna på sin måte, men det er ikke veldig ofte at slike ting skjer. Når vi som voksne behandler barn med respekt og vennlighet, selv barn vet vi ikke, de tar litt notater om hvordan de ønsker å bli når de vokser opp. Vi bør benytte enhver anledning til å gi dem gode notater.