De Supreme Court en de Gezondheidszorg – Finale Argumenten

0
216

Gisteren, 28 Maart was de derde en laatste dag van de Supreme Court argument over het lot van de Obama gezondheidszorg wet, de Affordable Care Act.

De Rechtbank oordeelde twee problemen. De eerste, die bekend staat als “deelbaarheid,” gaat het om de volgende vraag: Als de ‘individuele mandaat’ is zwaar getroffen, kan de rest van de ACA overleven?

Het tweede probleem was de vraag of de federale regering kan dwingen de staten aan de uitbreiding van Medicaid-programma ‘ s.

Met betrekking tot de ontbinding, het leek erop dat geen van de rechters geneigd waren te volgen op de beslissing van de lagere rechter (de Elfde Circuit) dat de individuele opdracht kunnen worden gescheiden van de rest van ACA. Dat laat de Rechter twee opties, moet het neerleggen van het mandaat: het kan een poging zijn om chirurgisch te slaan neer die bepalingen nauw verband met het mandaat, of het kan gewoon staking van de hele statuten (alle 2700 pagina ‘ s van het), die het Congres om van nul te beginnen.

Justitie Kennedy stelde voor dat hij misschien geneigd om de voormalige uitzicht, terwijl Justice Scalia de neiging in de richting van het andere oog (deze rechters zijn sleutel want als het mandaat is neergeslagen – nog steeds een grote “als” – Kennedy en Scalia zijn waarschijnlijk leden van de meerderheid). Op het probleem van Medicaid, de vraag was of de ACA in strijd is met de Tiende Wijziging, door de Staten “een aanbod dat ze niet kunnen weigeren,” namelijk: breid uw Medicaid-programma of verliezen al uw federale Medicaid dollar. De advocaten voor de regering er op gewezen dat de uitbreiding van Medicaid was eigenlijk een “goede deal” voor de Lidstaten omdat de federale regering zou onderschrijven de meeste van de kosten.

Maar sommige van de rechters waren sceptisch dat de maatregel is gunstig voor de Staten – als het een goede deal, waarom zou de overheid moet zulke sterke beïnvloeding? Echter, challengers aan dit aspect van de ACA gezicht een zware strijd: de Supreme Court heeft nooit eerder verklaard federaal programma om inconstitutionaliteit dwingend.

Nu dat alle argumenten te hebben gehoord, we gaan zitten en wachten tot de Supreme Court een beschikking te geven. Stay tuned voor meer van Wettelijke Jongen op de laatste in deze baanbrekende geval!

Afbeelding met dank aan Shutterstock