När man ska Bita dig i Tungan

0
212

För ett par veckor sedan skrev jag en artikel om rätt tid att gå bort från ett argument, så att du kan spara ansikte och värdighet. Många Moderna Seder Kille Facebook läsare verkade ha liknande erfarenheter som de exempel jag beskrivs i denna artikel.

Det är dock en annan fråga som kom upp längs samma linjer. Och det är att bita tungan innan jag säger något som orsakar oåterkallelig skada din relation..

Av de två reaktioner på ett argument som går bort och bita tungan – både kräver vilja och återhållsamhet, skillnaden är att bita tungan är mindre konfrontativ och kan sannolikt förhindra bråk helt och hållet.

Så innan du ångrar att du säger något, kolla in min top 3 Snabb och Smutsig Tips för hur du bita dig i tungan:

Tips #1: Är Det Din Kamp?

Som jag nämnde i min artikel om att gå bort från ett argument, det finns situationer där det blev överhettad det ganska snabbt. När du går bort, du fysiskt tar bort dig från gräl och ta den stora vägen. När du bita dig i tungan, det är mer av en mental situation, snarare än fysisk. Du är inte avslöjar alla dina tankar, du stoppa och hantera ditt humör.

Ibland när man har för att bita dig i tungan, du är på utsidan och titta in och vill säga något men är inte helt säker på om du borde. Till exempel, den andra dagen på en restaurang, jag hörde ett ungt par på randen av ett break-up. Jag var inte avlyssning, tänker du, de bara råkade vara på tal – er, skrika – högt nog för alla på restaurangen tvärs över gatan för att höra. En del av mig ville komma upp och säga något, men den andra stannade för att fråga mig själv: Vars kamp är det egentligen? Deras – som viktiga aktörer – eller min, som irriterade beskyddare? Och det är den första antydan till att veta när väl bita dig i tungan, snarare än att engagera.

Tänk på det här sättet, även om du känner att du har något att säga, är det din plats? Vad kommer att ske som en följd av dig upp och tala? Som ett sätt guru, som jag ville berätta “turturduvor” att de var oförskämd, och uppmana dem att ta sin högt konversation någon annanstans. Som en vuxen, jag ville berätta för dem att bara bryta upp och vara klar med det. Men när jag tänkte på det kom jag till insikt om att detta inte kan slåss. Jag var en outsider ser/hör i och det var upp till dem att räkna ut detta. Så jag bet mig i tungan och tog en tugga av min hamburgare.