Hvordan å Motivere Sunne Vaner: Et Intervju med Dan Ariely

0
232

Vårt tema alle denne måneden er Sunne Vaner og denne uken har jeg snakket med atferdsvansker økonomen og forfatteren Dan Ariely. Han har skrevet flere bøker, inkludert hans 2008 bestselger Predictably Irrational: De Skjulte Kreftene Som former Våre Beslutninger og hans nyere tittel Dollar og Mening: Hvordan Vi Misthink Penger og Hvordan du skal Bruke Smartere. Dan Ariely lærer ved Duke University, og han er grunnlegger av Senter for Avansert Ettertid. (Få?)

Dan har brukt sin karriere som prøver å forstå (og forklare for resten av oss) hvorfor gjør vi valg som er helt klart ikke i vår beste interesse. Ting som å kjøpe lodd og selge aksjer når de mister verdi, og, selvfølgelig, å spise ting som vi vet kommer til å holde oss fra å se og følelse måten vi vil.

Og, faktisk, hans siste prosjekt er en som fokuserer på å hjelpe folk ned i vekt og bli sunnere. Det er en baderomsvekt kalt Shapa og det interessante ting om denne skalaen er at det ikke fortelle deg hva du veier. I stedet, er det bare forteller deg om vekten din er trending opp, ned, eller holder det samme. (Denne er svært lik den tilnærming som vi bruker i våre bærekraftig vekttap programmet. Faktisk, navnet på thatprogram er Vektløs!)

Når du prøver å utvikle sunne vaner, bør vi fokusere på å belønne atferd i stedet for utfallet.

I en pilotstudie, Dan gruppen rekrutterte frivillige som enten veie seg hver morgen på en vanlig skala eller på Shapa skala. Mens gruppen som brukte vanlig skala fått en bit av vekten i løpet av studiet, gruppen som brukte Shapa skala mistet ca 1% av sin kroppsvekt hver måned.

Det kan ikke virke som veldig mye, men, som du har hørt meg si før, du er langt mer sannsynlig å opprettholde vekttap når du mister den sakte. (Det er også beats pokker ut av sakte å gå opp i vekt!)

I vårt intervju, Dan forklarer behavioral economics på jobb og hvordan den innsikt som førte til Shapa skala kan hjelpe deg å danne andre sunne vaner som godt.

Her er noen høydepunkter fra våre intervju. Bruker du denne artikkelen som er innebygd audio player for å høre hele samtalen.

  • Når du prøver å utvikle sunne vaner, bør vi fokusere på å belønne atferd i stedet for utfallet.
  • Å få på skalaen hver morgen kan hjelpe minne deg om din intensjon for å spise sunt hele dagen.
  • Vekten kan variere med flere pund fra dag til dag. Men dette har svært lite å gjøre med faktiske fett tap eller gevinst.
  • Det kan ta opp til to uker for endringer du gjør i din diett og trening for å faktisk oversette til fett tap.
  • For å få et sant bilde av hvordan endringer i kosthold og trening påvirker kroppen din, du trenger å se på den langsiktige trenden.

Du kan lære mer om Dan ‘ s arbeid på sin nettside http://danariely.com