Hur man Handskas med Kritik (Del 2 av 3)

0
220

Idag, del 2 i Hur man Hanterar Kritik. Om du inte har läst del 1 ännu, gå vidare och göra det. Vi ska vänta.

Podcast upplagan av denna artikel är sponsrad av Squarespace.com: det snabba och enkla sättet att publicera en hög kvalitet webbplats eller blogg. För en gratis testperiod och 10% rabatt på ditt nya konto, gå till Squarespace.com och använd koden LISA.

Hur man ska Hantera Kritik

Idag ska vi plocka upp de återstående snabb och smutsig tips för att hantera kritik på ett professionellt sätt och nådigt. Nyligen, författare och talare, Beth Beutler och jag började vår diskussion genom att antyda att det är orealistiskt att anta att du och dina idéer är alltid kommer att tas väl emot. Vi föreslår att du svarar och inte reagera. Det är, förväntar sig kritik och sedan öva positiva svar. Om möjligt, få ett klargörande och sedan säga tack.

Ventilera på rätt sätt och Förbereda sig

När du har gjort allt det, kan du fortfarande känner dig arg, frustrerad eller upprörd. Hitta ett sunt sätt att släppa de känslor som kom från det kritiska samtalet.

Om det är en riktigt viktig relation, jag vill inte skada relationen genom att säga något dumt. Så privat som jag tillåter mig själv att vara arg och upprörd. Jag brukar ofta skriva ett mail där jag tillåter mig att säga vad jag vill, även saker som jag vet inte är sant. Det enda syftet är att uttrycka mina arga känslor. Och, naturligtvis, jag har faktiskt ALDRIG skicka e-post. (I själva verket har jag alltid se till att sätta mitt eget namn i fältet “Till” för att jag aldrig vill råka skicka e-post till någon.)

Skriv Ner Dina Känslor

För mig, att skriva ett meddelande får mig att organisera mina tankar och klargöra mina känslor. Efter att jag har haft tid att svalna jag brukar ta bort meddelandet–och sedan är jag redo att möta situationen mer objektivt. (Ibland är jag ska hålla en not som detta bara för att påminna mig själv om min suddig perspektiv när jag är arg och sårad). Den viktigaste punkten är att du behöver för att planera din konversation och inte har en off-the-manschetten känslomässigt hetsig diskussion (speciellt som du går ut genom dörren).

Ett varningens Ord om Ventilationssystemet

Många människor gillar att ventilera till stödjande vänner och arbetskamrater. Det kan vara friska, inom rimliga gränser. Dock, om vänner kan påverkas negativt genom att lära av situationen (till exempel, arbetar de för samma person som kritiserat dig) kanske du vill välja någon annan—någon mer objektiv.

Kom ihåg att vår negativitet mot en person kan smitta av sig på vänner eller kolleger och arbetskamrater som kanske inte har haft någon gällande problemet med att enskilda. Det är inte professionellt att vara den person som skapar en negativ kultur och besegra lagarbete bara så att du kan må bättre.