Hur kan man vara Mannerly med Barn

0
220

Jag diskuterar ofta generisk seder ämnen eller de sätt som situationer med andra, men jag hade något intressant som hände för mig förra helgen. Jag tänkte att det kunde vara underhållande och praktisk för mig att bryta ner hur jag närmade situationen till det bättre eller sämre.

Vädret hade värmde avsevärt, och jag tänkte att det var hög tid fick jag ute och rensade löv ut i min trädgård. Men när jag öppnade min dörr vad jag stötte på var helt oväntat.

Hur kan man vara Mannerly i Oväntade Situationer

Som jag sade, att jag var på väg ut för en skön tid i kratta löv. Min fyra-åring hade visioner om att störta sig själv till gigantiska löv-högar. Vad vi fann var sju grannskapet pojkar försöker förgäves att spela fotboll i vår trädgård på framsidan, som bara råkar vara ganska små med ett träd i en stor tegelsten planter.

Jag blev förvånad men höll mig cool. Efter alla, barn är ofta letar efter en anledning till toalettpapper i någons hem. Varför ge dem en anledning? Jag sa, “Hej, killar. Jag är ledsen att berätta att jag har fått göra en del trädgårdsarbete, så kommer du inte att kunna spela fotboll i min trädgård.” Det är helt enligt reglerna att rent ut förklara situationen när man ber folk att göra något—som att flytta utanför din gräsmatta. Det är min trädgård. Jag har arbete att göra. Du kan inte vara här eftersom du kommer att vara i vägen. Jag var inte oförskämd– bara konstaterade fakta.

Det var uppenbart bestörtning så jag skämtsamt sa: “jag kan inte betala dig, men du är mer än välkommen att hjälpa oss att kratta upp löven.” Döm om min egen bestörtning när fyra av pojkarna bestämde sig för att stanna och hjälpa till! Jag blev plötsligt chef för fem barn, fyra som jag aldrig ens hade sett innan!

När vi som vuxna bemöter barnen med respekt och vänlighet, de tar lite anteckningar om hur de vill bli när de växer upp.

Hur kan man vara Mannerly med Barn

Jag förstod att mitt jobb nu skulle förmodligen ta dubbelt så lång tid att utföra, men jag såg detta som en möjlighet till mentor grannskapet barnen och visa min egen som nya vänner och spontanitet är välkomna. Det skulle ha varit lika lätt att skratta bort det och skicka barnen på deras väg, men det är inte så ofta som dessa typer av saker att hända. När vi som vuxna bemöter barnen med respekt och vänlighet, även barn vet vi inte, de tar lite anteckningar om hur de vill bli när de växer upp. Vi bör ta varje tillfälle i akt att ge dem bra anteckningar.