Høyesterett og Helse – Finalen Argumenter

0
223

I går – 28. Mars – var den tredje og siste dagen av Høyesterett argumentet om skjebnen til Obama helsevesenet loven, Affordable Care Act.

Retten betraktet som to saker. Den første, kjent som “ugyldighet,” innebærer følgende spørsmål: Hvis “enkelte mandat” er slått ned, kan resten av ACA overleve?

Det andre spørsmålet var om den føderale regjeringen kan tvinge usa til å utvide sin Medicaid-programmer.

Med hensyn til ugyldighet, det virket som om ingen av dommerne var tilbøyelig til å følge avgjørelsen av lavere domstol (den Ellevte Krets) at det enkelte mandat kan skilles ut fra resten av ACA. Som forlater Domstolen to valg, dersom det skulle slå ned mandat: det kan forsøke å kirurgisk slå ned de bestemmelser som er nært knyttet til mandatet, eller det kan ganske enkelt slå ned hele vedtektene (alle ca 2700 sider av det), som krever at Kongressen til å starte fra scratch.

Rettferdighet Kennedy foreslo at han kanskje være tilbøyelig til den tidligere vise, mens Rettferdighet Scalia tendens mot den andre visningen (disse dommerne er viktig, fordi hvis mandat er slått ned – fortsatt et stort “hvis” – Kennedy og Scalia er sannsynlig å være medlemmer av majoriteten). På spørsmålet om Medicaid, spørsmålet var om ACA bryter med den Tiende Endring ved å gjøre de Sier “et tilbud de ikke kan nekte,” nemlig: utvide Medicaid-programmet eller miste alle dine føderale Medicaid dollar. Advokater for regjeringen påpekte at Medicaid ekspansjon var faktisk en “god deal” for Usa, fordi den føderale regjeringen ville dekke det meste av utgiftene.

Men noen av dommerne var skeptisk til at tiltaket var gunstig til Usa – hvis det er slik en god avtale, hvorfor ville regjeringen trenger en slik sterk motivasjon? Men utfordrerne til dette aspektet av ACA møte en oppoverbakke kamp: Høyesterett har aldri før erklært en føderal finansiering program for å være unconstitutionally tvangsmulkt.

Nå som alle argumenter har blitt hørt, vi sitte og vente for Høyesterett til å gjøre en beslutning. Stay tuned for mer fra Juridisk Gutt på nyeste i denne banebrytende saken!

Bilde gjengitt med tillatelse fra Shutterstock