Högsta Domstolen och Hälso-och sjukvård – Final Argument

0
218

Igår – 28 Mars – var den tredje och sista dagen av Högsta Domstolen argument på den öde Obamas hälsovård lag, Prisvärd Hand Lagen.

Domstolen ansåg att två frågor. Den första, känd som “uppdelning,” innebär följande fråga: Om “enskilda mandat” som är fällt, kan resten av ACA överleva?

Den andra frågan var om den federala regeringen kan tvinga staterna att utvidga sina Medicaid-program.

Med beaktande av ogiltighet, det verkade som att ingen av domarna var benägna att följa beslut av den lägre domstolen (Eleventh Circuit) som den enskilda uppdraget kan skiljas från resten av ACA. Som lämnar Domstolen två alternativ, bör det slå ner mandat: det kan försök att kirurgiskt slå ned dessa bestämmelser är nära relaterade till uppdraget, eller det kan helt enkelt slå ner hela stadgan (alla 2 700 olika sidor av det), som kräver Kongressen att börja om från början.

Rättvisa Kennedy föreslog att han kan vara benägna att den tidigare, medan Rättvisa Scalia tenderade mot andra view (dessa domarna är viktiga för om mandatet slog ned – fortfarande ett stort “om” – Kennedy och Scalia är sannolikt att vara medlemmar av majoriteten). På frågan om Medicaid, frågan var om ACA bryter mot den Tionde Ändring genom att de Stater som “ett erbjudande de inte kan tacka nej till,” nämligen: utöka din Medicaid program eller förlora alla dina federala Medicaid dollar. Advokater för regeringen påpekade att Medicaid expansion var faktiskt en “bra affär” för Stater, eftersom den federala regeringen skulle stå för merparten av kostnaderna.

Men några av domarna var skeptiska till att den åtgärden var positiv till usa – om det är en bra affär, varför skulle regeringen måste så starka incitament? Men utmanare till denna aspekt av ACA står inför en uppförsbacke kamp för: Högsta Domstolen har aldrig tidigare förklarats federal finansiering program för att vara författningsstridigt tvingande.

Nu när alla argument har hörts, vi sitta och vänta för Högsta Domstolen att göra ett beslut. Håll ögonen öppna för mer av Juridiska Lad på det senaste i denna banbrytande fall!

Bild med tillstånd från Shutterstock