Hoe Motiveren van Gezonde Gewoontes: Een Interview met Dan Ariely

0
229

Onze alle thema van deze maand is van Gezonde Gewoontes en deze week sprak ik met gedrags-econoom en auteur van Dan Ariely. Hij schreef diverse boeken, waaronder zijn 2008 bestseller Voorspelbaar Irrationeel: De Verborgen Krachten Die Vorm van Onze Beslissingen en zijn meer recente titel Dollars en Gevoel: Hoe We Misthink Geld en Hoe het te Besteden Slimmer. Dan Ariely geeft les aan de Duke University en hij is de oprichter van het Center for Advanced Achteraf. (Krijgen?)

Dan heeft zijn carrière doorgebracht met proberen te begrijpen en uit te leggen aan de rest van ons) waarom maken we keuzes die duidelijk niet in ons belang. Dingen als het kopen van loten en het verkopen van voorraden wanneer ze waarde verliezen en, natuurlijk, het eten van dingen die we weten, zijn van plan om ons uit te kijken en het voelen van de manier waarop we willen.

En, in feite, zijn nieuwste project is er een die zich richt op het helpen van mensen gewicht te verliezen en gezonder. Het is een weegschaal genoemd Shapa en het interessante ding over deze schaal is dat het maakt je niet vertellen wat je weegt. In plaats hiervan geeft aan of uw gewicht is trending omhoog, omlaag of blijven hetzelfde. (Dit is zeer vergelijkbaar met de aanpak die wij gebruiken in onze duurzame programma van het gewichtsverlies. In feite, de naam van thatprogram is Gewichtloos!)

Wanneer het proberen te ontwikkelen van gezonde gewoontes, moeten we ons concentreren op het belonen van het gedrag in plaats van het resultaat.

In een pilot studie, Dan de groep geworven vrijwilligers die woog zich elke ochtend op een conventionele schaal of op de Shapa schaal. Terwijl de groep die de reguliere schaal gekregen een beetje gewicht in de loop van de studie, de groep die de Shapa schaal verloren ongeveer 1% van hun lichaamsgewicht per maand.

Dat lijkt misschien niet erg veel, maar, dat heb je mij gehoord voordat, je bent veel meer kans om op gewicht te blijven verliezen wanneer je verliest het langzaam. (Het is ook beats the heck van langzaam het verkrijgen van gewicht!)

In ons interview, Dan legt de gedragseconomie op het werk en hoe de inzichten die hebben geleid tot de Shapa schaal kan u helpen bij het samenstellen andere gezonde gewoonten.

Hier zijn slechts een paar hoogtepunten uit ons interview. In dit artikel wordt in de embedded audio speler hoort de hele conversatie.

  • Wanneer het proberen te ontwikkelen van gezonde gewoontes, moeten we ons concentreren op het belonen van het gedrag in plaats van het resultaat.
  • Op de weegschaal te stappen elke ochtend kunt helpen herinneren aan je intentie om gezond te eten gedurende de dag.
  • Ons gewicht kan schommelen van enkele kilo ‘ s van dag tot dag. Maar dit heeft weinig te maken met de werkelijke vet verlies of de winst.
  • Het kan tot twee weken duren voor de wijzigingen die u aan uw dieet en lichaamsbeweging om het daadwerkelijk te vertalen naar vet verlies.
  • Om een juist beeld te geven van hoe veranderingen in uw dieet en lichaamsbeweging van invloed is op uw lichaam, u moet kijken naar de lange-termijn trend.

U kunt meer te weten komen over de Dan ‘ s werk op zijn website http://danariely.com