5 Inflytelserika Föräldraskap Trender för 2018

0
246

När jag var en heltid karriär tjej med inga barn, jag som såg fram emot januari månad mer än någon annan. Lika spännande som att semestern är för många det kommer med en lång prislapp, så jag såg alltid fram emot att början av året för att koppla av och bara “vara”. Inte bara januari erbjuder en ren skiffer som att sparka året ut, jag tycker också att det är en mycket lågmäld tid på året när det inte verkar finnas så många sociala påtryckningar eller åtaganden från omvärlden. Det är som en mini-semester från livet.

Nu när jag har varit föräldraskap för över två decennier januari månad är ännu viktigare. Det är en tid för att släppa det som inte fungerade i min roll som mamma och fokusera på områden som kan behöva lite fräschas upp. Tack vare den fascinerande trender som uppstår under varje Nytt År, det finns några riktigt coola och intressanta mönster spåras som kan gynna alla områden i livet, bland annat föräldraskap.

Här är fem tongivande trender att vara på jakt efter detta år som kan hjälpa till att göra en positiv effekt i ditt föräldraskap liv under 2018.

  1. Trend #1: Att Få Unplugged
  2. Trend #2: Tid Kunniga Hacks
  3. Trend #3: Miljövänliga Leksaker
  4. Trend #4: att Göra Tid för att vara Självisk
  5. Trend #5: Att Uppmuntra Kroppen Neutralitet

Låt oss utforska allt i mer detalj.

Trend #1: Att Få Unplugged

När jag var gravid med mitt första barn, jag är orolig hur i helsike jag skulle kunna varna min man om jag gick in i arbete oväntat medan han var iväg på en affärsresa eller på vägen shopping för min dagliga dos av pickles och glass. Detta var år 1994, då mobiltelefoner var knappt existerar och par som hyrde personsökare från sjukhuset som ett medel för att kommunicera till sin partner att deras vatten hade gått sönder!

Hoppa framåt två årtiondena, och att statistiken är alarmerande. I 2017, antalet smartphone-användare i Usa uppskattades att nå 224.3 miljoner, och att antalet smartphone-användare över hela världen prognos att överstiga 2 miljarder användare.

Familjer har blivit helt beroende (beroende, även) till sina telefoner. Det är sällsynt att titta in i ett rum fullt av människor och inte se de flesta av dem utan sin mobiltelefon i handflatan eller mycket nära, skicka sms, skicka e-post, shopping, eller på annat sätt fängslande sig själva i sociala medier. Tja, titta för att ändra lite i 2018 eftersom fler familjer åta sig att koppla ur och sätta sina bort telefoner för vanlig block av tid under hela veckan så att de kan ansluta med en annan person.

Mina barn och jag gjorde en lista på 20 saker som vi kunde handla för icke-telefon tid: promenad vår valp på stranden, spela cribbage och schack, göra hemmagjord glass och titta på videor på barnen när de var små, bara för att nämna några. Vi gör en pakt för att mejsla ut ordinarie tid varje vecka för att hålla sig borta från våra telefoner och hitta mer tid för varandra.

Trend #2: Tid Kunniga Hacks

En floskel som inte har förlorat sin fart under de senaste åren har ordet hack. Den helt lysande termen “hacka” myntades 2004 av teknik journalisten Danny O ‘ Brien för att visa upp den humoristiska genvägar tech-proffs som används för att slutföra sitt arbete. Nu har vi dras mot något som nämner en hacka på grund av den smarta och kreativa sätt kan vi spara tid, energi och pengar när vi dra nytta av dessa smarta idéer för att göra livet lättare.

Föräldrar kommer för alltid att vara jonglering familjeliv, arbete, sköter ett hushåll, och göra tid för att ta hand om sina personliga relationer och sig själva, så tidsbesparande hacks är viktigare än någonsin. 2018 kommer att fortsätta den väg av alla saker som “hackade” så hoppa ombord genom att upptäcka hur du kan dra nytta av några av dessa stora idéer som kommer att gynna din familj.

En av mina favorit hacks—cook en gång och dubbla upp. Matlagning för en familj på 10 personer som är längre än skrämmande, så år sedan jag var på en stor måltid-göra hack som var att plocka en dag i veckan för att förbereda alla mina måltider och dubbla upp ett par recept att frysa in för framtida bruk. Söndag eftermiddag är min måltid prep dag. Jag förbereder cirka fyra rätter som kommer att lagra lätt i kylskåpet så när jag kommer hem från jobbet, jag plockar en och värm upp det. Genom att fördubbla ett par recept som jag alltid har “gå till” mat i min frys. Den tid som åtagandet är väl värt lyxen av att aldrig behöva springa till middag!

Trend #3: Miljövänliga Leksaker

Att vara snäll mot miljön är en het trend som inte kommer bort när som helst snart, och i och med 2018 familjer kommer att söka sig till leksaker från förr såsom Lincoln logs, good ol’ fashioned trä block, och andra miljövänliga spela anger att välkomna ett barn till att använda sin fantasi snarare än att limmas på en skärm.